Шпионски СНИМКИ: Volkswagen изкара на пътя електрическия наследник на Passat

  • 12.09.2021 10:50 /
  • 3556 /
  • 0
Шпионски СНИМКИ: Volkswagen изкара на пътя електрическия наследник на Passat

Компанията Volkswagen е започнала пътни изпитания електрически седан, който ще замени сегашния бензинов Passat след две години.

Прототипът е маскиран като Jetta, но автошпионите са успели да го разпознаят. Както съобщава изданието Autocar, моделът засега е с кодовото име Aero-B. Той ще бъде създаден в стила на концепта ID Vizzion отпреди две години, а премиерата му ще се състои през 2023 г.

Все още има малко подробности за бъдещия сериен електрически автомобил. Очаква се новият автомобил да се предлага във версии с предно и с пълно задвижване, като топ версията вероятно ще бъде оборудвана с батерия с капацитет 84 киловатчаса и ще може да измине до 700 километра без презареждане.

30 СНИМКИ, запечатали ежедневието в завода на Volkswagen през 1972 г.

Очаква се Tesla Model 3 и Polestar 2 да се конкурират с бъдещия електрически Passat.

Представиха гигантски кросоувър Volkswagen с необичаен дизайн СНИМКИ

По-рано стана известно, че семейството на Passat ще смени поколението си до половинвековния юбилей на Passat през 2023 г. и че само комбито Passat Variant ще има наследник. Решението може би се обяснява с факта, че производителят иска да намали вътрешната конкуренция с Skoda Superb.

Заводът в Емден, Германия, където се произвеждат настоящите Passat-и, ще бъде препрофилиран за производство на електрически автомобили, по-специално за комбито ID. Space Vizzion и електрическият автомобил ID.4. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

СНИМКИ на концепта ID Vizzion отпреди две години

 

КОМЕНТИРАЙ