Водач измина 1 млн. км с Lada Priora и разказа какво се е случило с колата СНИМКИ

  • 27.09.2019 10:20 /
  • 18374 /
  • 0
Водач измина  1 млн. км с Lada Priora и разказа какво се е случило с колата СНИМКИ

В Русия откриха Lada Priora, която е навъртяла милион километра в рамките на три години, съобщават световните издания.

Според собственика, всеки ден той е преминавал много големи разстояния по време на ежедневни пътувания по работа от град Ясни, разположен на границата с Казахстан, до Оренбург, през Орск.

След като пробегът на километража достигнал 80 хиляди, било решено колата да се оборудва с газова уредба. А когато пробегът достигнал милион километри, одометърът на таблото просто се занулил.

Както отбелязва водачът, проблеми с газовата уредба не е имало. Очевидно, защото на всеки 50 хиляди километра тя преминавала техническо обслужване.

Петте автомобила с най-голям пробег в целия свят (СНИМКИ)

Двигателят е преживял два основни ремонта. Първият е извършен при пробег от 550 хил. км, а вторият - при достигане на милион. Собственикът подчертава, че всеки път е сменял буталата и сегментите с комплекти за ВАЗ-2110, а радиаторът е все още оригиналният, като единствено е бил защитен от специална мрежа, която го предпазвала от механични повреди от камъни по пътя.

Скоростната кутия също е оригиналната, като за цялото време на работа никога не е трябвало да бъде ремонтирана.

Вижте как Skoda Fabia с пробег от 1,26 млн км ускорява до 200 км/ч (СНИМКИ/ВИДЕО)

В продължение на три години, на собственика на колата изминала милион километра, му се наложило да смени педала за газ и стартера два пъти. Иначе,през този период той е сменял само консумативи, технически течности и е почиствал дюзите пет пъти.

Според думите на водача, моторното масло е сменяно на всеки 12-14 хиляди км, спирачните дискове са издържали 30-80 хиляди км, а веднъж на 250 хил. км е сменяна спирачната течност.

Собственикът на Lada Priora, изминала милион километра признава, че колата е подходяща като машина за работа, но за ежедневно шофиране той би предпочел да вземе чуждестранен автомобил.

Lada Priora вече не се произвежда от лятото на 2018 г. - в началото на август последният екземпляр от модела, който се произвежда от 2007 г., слезе от монтажната линия./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ