Експерти разкриха важен недостатък на електрическите автомобили

  • 16.02.2019 9:20 /
  • 8041 /
  • 1
Експерти разкриха важен недостатък на електрическите автомобили

Американската асоциация на автомобилистите (AAA) изясни как температурите влияят на производителността на акумулаторите на електромобилите. Според изследването им, разстоянието, което може да се измине със заредената машина е намаляло с 41%, когато термометърът е паднал до -7 градуса по Целзий с включена отоплителна система. Това означава, че дори при умерено ниски температури електрическите превозни средства ще трябва да се зареждат по-често, което съответно увеличава експлоатационните разходи за потребителите.

За пореден път възниква въпросът, дали електромобилите са толкова привлекателни в страни с тежък климат? Специалистите от AAA отбелязват, че докато водачите са ограничени от запаса на енергия и разстоянието, което може да бъде изминато, те трудно могат да бъдат убедени в предимствата на електрическите превозни средства.

Голямата заблуда за електромобилите

Проучването на AAA показва също така, че при температура на околната среда от 35 ° C  и при включена климатична система резервът на електромобила се намалява с 17%. Не толкова, колкото в първия случай, но все пак не е малко.

При студено време, електрическите автомобили използват енергията, съхранена в батериите, за да затоплят охлаждащата течност на батерията, а също и да затоплят салона. Максималната консумация се получава през първите минути на движение, след което енергията на батерията се изразходва само за поддържане на комфортна температура. В тази връзка AAA препоръчва собствениците на електрически превозни средства да затоплят или охлаждат салоните, докато колата е свързана със зарядното устройство.

Хибрид или електромобил - кое е по-изгодно за шофьорите

Проучването показва, че електрическите автомобили са най-подходящи за страни с умерен климат, без внезапни температурни промени. Въпреки, че автопроизводителите непрекъснато подобряват характеристиките на електрическите автомобили, увеличавайки пътуването с едно зареждане, засега съществени резултати не са постигнати, а в същото време, бъдещите собственици трябва да са наясно с недостатъците на технологията за електрическо задвижване. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • iPhoneman
    18.02.2019 9:17
    Квооо,хич не се отказвайте по тази причина от теслите...една бутилчица пропан-бутан в багажника и ...свободааа....