Вижте как Джо Байдън ускори своя 55-г. Corvette Stingray до 190 км/ч ВИДЕО

  • 30.10.2022 9:50 /
  • 8827 /
  • 2
Вижте как Джо Байдън ускори своя 55-г. Corvette Stingray до 190 км/ч ВИДЕО

Джо Байдън е демонстрирал уменията си за шофиране пред камера. Президентът на САЩ е гостувал в предаването "Гаражът на Джей Лено", където участва в драг гонка, съобщава CNBC.

Джо Байдън е дългогодишен автолюбител. Той шофира в предаването на известния американски телевизионен водещ собствения си автомобил, Chevrolet Corvette Stingray, произведен през 1967 година.

Той получава този кабриолет с мощност от 350 к.с. като сватбен подарък от баща си, който е бил дилър на Chevrolet. Спортният автомобил е реставриран и изглежда като нов.

Какви автомобили предпочита Джо Байдън и защо не ги кара ВИДЕО

Именно с този автомобил президентът на САЩ участва в драг състезание, а негов съперник е синът на бившия държавен секретар Колин Пауъл с много по-нов и по-мощен Chevrolet Corvette C7 с 455 к.с.

На финала автомобилът на Джо Байдън развива 190 км/ч, но въпреки това съвсем логично губи състезанието с оглед на различните възможности на автомобилите (след 7:31 във видеото).

Освен това президентът на САЩ тества необичаен пикап Ford F-100 от 1978 г. Вместо бензинов двигател, автомобилът е оборудван с електрически агрегат с мощност 480 к.с. от кросоувъра Ford Mustang Mach-E GT, като този тунинг комплект вече се продава и е достъпен за всички желаещи.

Джо Байдън оценява тишината на работата на двигателите и доброто ускорение на електрическия автомобил.

Президентът на САЩ е силен привърженик на електромобилите и веднъж тества първия електрически пикап Hummer. В същото време той е почитател на бензиновите автомобили Chevrolet Corvette. Байдън обича да шофира, но признава, че охраната не му позволява да сяда зад волана.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • боримеч
    31.10.2022 6:53
    този боклук е със двоен памперс за да не изцапа седалката
  • боримеч
    31.10.2022 6:53
    този боклук е със двоен памперс за да не изцапа седалката