Вижте грандиозната битка между Bugatti Chiron Sport и изтребител ВИДЕО

  • 22.05.2021 10:20 /
  • 1349 /
  • 1
Вижте грандиозната битка между Bugatti Chiron Sport и изтребител ВИДЕО

Двубоят събра две френски легенди - автомобила Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel и самолета Dassault Rafale Marine.

В началото на 20-ти век именно французите са били движещата сила в автомобилните състезания, както и в летенето. А някои от най-успешните френски пилоти по това време също така са били знаменити и в състезанията със своите Bugatti. Френската марка и решила да напомни за това с необичаен двубой.

Битката може да изглежда неравна, тъй като Chiron Pur Sport Les Légendes du Ciel разполага със "само" 1500 конски сили срещу 58 550 нютона тяга (около 5 727 конски сили) в реактивния изтребител. Резултатът обаче се е оказал непредсказуем.

Chiron Pur Sport Les Legendes du Ciel е особена версия с ограничен тираж от 20 бройки. Всяка такава хиперкола струва от 2 880 000 евро.

Хиперавтомобилът е посветен на Еторе Бугати и неговото участие в разработването на авиационни двигатели и дори цял самолет. Моделът обаче отдава почит и на състезателите на Bugatti, които са служили във френските ВВС в началото на 1900-те.

Представиха най-скъпия автомобил в света - Bugatti La Voiture Noire СНИМКИ

Изумителният автомобил е оборудван с осемлитров двигател W16 с мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm. Суперколата има четири турбокомпресора и трансмисия със задвижване на всички колела.

Вижте как се произвеждат автомобилите Bugatti без да ставате от мястото си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Chiron е една от най-бързите коли на планетата, ако не и най-бързата, но е далеч от „максималната скорост“ на реактивен самолет.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Левски
    23.05.2021 21:47
    Престанете с тъпите си статии напишете нещо смислено