ВИДЕО запечата как влак с пълна скорост помете тир, застанал на релсите

  • 22.10.2020 9:50 /
  • 4630 /
  • 1
ВИДЕО запечата как влак с пълна скорост помете тир, застанал на релсите

На всички е известно, че влаковете не могат да спрат веднага, дори ако машинистът е видял препятствие на няколко десетки метра пред себе си. Спирачният път е няколко километра. Ето защо човек не трябва да тества съдбата и да се опитва да прекосява пътя непосредствено пред влака или знаейки за приближаването му. Има обаче моменти, когато сблъсъкът е неизбежен.

Точно такава е ситуацията с шофьора на тир. Той пресичал железопътния коловоз и точно тогава двигателят на камиона изгасва. Шофьорът, както и бригада от строители, които били наблизо, са се опитали да изместят камиона от релсите, но не са успели.

Тежкият камион буквално е разрушен от влак, който преминавал по разписание в този участък. След удара кабината се запалила. За щастие огънят бързо е потушен и машинистът не е получил сериозни наранявания.

Инцидентът е станал в Пендълтън, щата Индиана в САЩ. Подобна ситуация обаче може да се случи във всеки град и във всяка държава, така че винаги трябва да бъдем изключително внимателни, когато пресичаме железопътни коловози и да следим техническото състояние на машината ни.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Дядо Поплювко
    23.10.2020 9:20
    Ууакья нйе прощава