Вдъхновен от часовниците автомобил на Bulgari ВИДЕО

  • 06.12.2023 9:52 /
  • 1425 /
  • 0
Вдъхновен от часовниците автомобил на Bulgari ВИДЕО

Bulgari представи виртуална суперкола за Gran Turismo. По време на излъчването на световните финали на Gran Turismo World Series 2023 италианската компания представи Aluminium Vision Gran Turismo, концепция с геометричен алуминиев корпус, чийто екстериор е създаден с поглед към алуминиевия часовник от 1998 г. и шоу автомобилите от 70-те години на миналия век от италианската Carrozzeria.

Дигиталният роудстър ще се появи в Gran Turismo 7 през 2024 година.

Концепцията Aluminium Vision Gran Turismo е разработена от Фабрицио Буонамаса Стиляни, продуктов директор в Bulgari, и Фабио Филипини, бивш ръководител на дизайна в Pininfarina.

Алуминиевото тяло на роудстъра е съставено от прости геометрични форми, а интериорът има препратки към 60-те и 70-те години на миналия век, включително волан с три спици и орехови вложки.

Отпред има голям скоростомер в стил хронограф, а в центъра е часовник Bulgari. Между другото, заедно с виртуалния автомобил, италианската компания представи чифт истински часовници Aluminum Gran Turismo Two Limited Models със същия жълт оттенък и циферблати, вдъхновени от първия алуминиев модел.

Те са изработени от алуминий, гума и титан с черно DLC покритие.

Часовниците с антрацитен циферблат с жълти цифри ще бъдат произведени само в 1200 копия, а часовниците с жълт циферблат и черни броячи ще бъдат по-редки: тиражът ще бъде ограничен до петстотин броя. Цените засега не са оповестени.

 

КОМЕНТИРАЙ