Уникална технология: Вижте как работят виртуалните огледала на Lexus ES (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 26.10.2018 12:20 /
  • 10396 /
  • 0
Уникална технология: Вижте как работят виртуалните огледала на Lexus ES (СНИМКИ/ВИДЕО)

Японският седан от премиум клас стана първият сериен автомобил, оборудван с видеокамери вместо огледала. Вижте ги в действие във видеото в края на новината.

Новата система за цифрови външни огледала на Lexus беше представена за първи път през септември тази година за новото поколение на седана ES. Засега новата технология е достъпна само на японския пазар, но скоро ще се появи и в останалите страни от света

Обикновено производителите на автомобили въвеждат нови технологии в своите водещи модели, след което постепенно се появяват и на другите модели. Въпреки това, Lexus направи обратното, като започна подмяната на огледала с камери в своя седан ES.

Дигиталните външни огледала използват две външни камери, монтирани на предните врати, които предават изображението на два квадратни, пет инчови дисплея от двете страни на шофьора. Автомобилната компания твърди, че замяната на традиционните огледала с камерите подобрява видимостта и намалява шума от вятъра. 

Системата е една от многото нови функции, достъпни за ES, включително динамичен радарен круиз контрол в комбинация с Trace Assist, система за аварийно спиране на автомобила и функция за панорамна гледка Panoramic View. Всички тези системи използват камери, сензори и радиолокатори, за да контролират поведението на автомобила при различни условия.

Освен допълнителните цифрови огледала, Lexus ES 2019 е почти идентичен с версиите за световния пазар. Седанът на базата на платформата Toyota New Global Architecture, ще бъде оборудван с 2.5-литров четирицилиндров хибриден двигател. Версията  ES 300h ще се предлага като стандартен модел, а заедно с нея ще бъдат достъпни и ES L и ES F Sport.

Цената на базовия модел е около 51 хиляди долара. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ