Toyota показа нов икономичен кросоувър, ето какво му е оборудването ВИДЕО

  • 08.10.2023 11:50 /
  • 15890 /
  • 4
Toyota показа нов икономичен кросоувър, ето какво му е оборудването ВИДЕО

Новият Toyota Crown Sport е представен и вече навлиза на пазара в Япония. Първият премиум кросоувър на Toyota струва в родината му от 5,9 милиона йени ($39 600). Подробности за колата бяха разкрити на уебсайта на японския автомобилен производител.

Кросоувърът се явява нов представител на линията Toyota Crown. Това семейство включва модели от началния премиум сегмент, заемащи ниша между Toyota и Lexus.

Новата Toyota Crown Sport  се отличава с мускулест дизайн с разширени калници, висока линия на прозорците и наклонен покрив. Предната част е проектирана в новия корпоративен стил на марката - с подчертан "нос" и тънки диодни фарове.

Моделът е изграден на платформата TNGA-K, подобно на крос-седана Toyota Crown и Camry. Той е по-голям от Toyota RAV4, но по-малък от Highlander.

Размерите на Toyota Crown Sport са следните: дължина - 4720 мм, широчина - 1880 мм, височина - 1565 мм, междуосие - 2770 мм, просвет - 160 мм.

В салона воланът, скоростният лост, предният панел, 12,3-инчовите мултимедийни дисплеи и приборният панел са заимствани от седана Crown. В същото време кросоувърът е получил специални спортни седалки. Обемът на багажника е 397 литра.

Безсмъртна кола: Нещо удивително се случи с Toyota след катастрофа ВИДЕО

Кросоувърът Toyota Crown Sport се предлага в една богато оборудвана конфигурация. Интериорът му е тапициран с кожа, има 21-цолови джанти, климатроник, електрически аксесоари и набор от системи за сигурност.

От самото начало новата Toyota Crown Sport ще се предлага само с хибридна система с 234 конски сили, състоящ се от 2,5-литров четирицилиндров двигател и електрически мотор. Средният разход на гориво е 4,7 л/100 км.

Xiaomi показа новата си електрическа спортна кола СНИМКИ

По-мощен хибрид ще бъде добавен през декември. Всички Toyota Crown Sport ще бъдат със задвижване на всички колела.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Хамрун Вадуцки
    08.10.2023 12:45
    Само на мене ли ми мяза на Кайен?
  • Да Бе
    09.10.2023 6:03
    Все едно гледам новите модели от Нисан. Дано тази нова Тойота няма проблем с двигателя, кормилната рейка и вибриращия скоростен лост като на повечето им модели.
  • BioXX
    09.10.2023 14:43
    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много сперма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами:------- https://itsssl.com/biox
  • Баджанака (на Хана Крум)
    10.10.2023 2:15
    Нещо сте се объркали с литрите, ама да не ви е за сефте...