Toyota официално представи новия Crown, има цели четири... СНИМКИ

  • 16.07.2022 11:50 /
  • 17676 /
  • 3
Toyota официално представи новия Crown, има цели четири... СНИМКИ

Toyota представя Crown за първи път през далечната 1955 г. Моделът е първият масово произвеждан лек автомобил на японската марка.

Всички следващи версии на автомобила, без изключение, са пълноразмерни седани. Тази година обаче инженерите са направили радикални промени.

16-ото поколение на Crown се произвежда едновременно в четири варианта. Освен това всички модификации се извършват върху формата на кросоувъра. Това решение в Toyota обясняват с факта, че искат да създадат "Crown на новата ера".

Семейството на Crown вече се състои от четири автомобила: класически седан, седан с висока проходимост, повдигнат хечбек и кросоувър, който компанията нарича "комби".

По отношение на габаритните размери новият Crown е малко по-голям от своя предшественик (въпреки че засега техническите характеристики са разкрити само за кросоувър-седана). Дължината на новия автомобил е 4930 мм, широчината - 1840 мм, височината - 1540 мм, а междуосието е 2850 мм.

За сравнение, Crown е само с 45 мм по-дълъг от актуалната Toyota Camry, а разстоянието между осите е с 25 мм по-голямо.

Toyota представи обновения кросоувър RAV4 за Европа СНИМКИ

От Toyota твърдят, че в процеса на разработка инженерите са се опитали да пренесат класическия седан в ерата на кросоувърите. Новото поколение се отличава с увеличен пътен просвет, плавни линии на каросерията и наклонен покрив. Новият Corona се предлага в 12 екстериорни цвята и четири нива на вътрешно оборудване.

Моделът е преместен на нова, по-твърда платформа. Отпред е с носачи McPherson, а отзад - с многораменно окачване.

За високопроходимия седан ще се предлагат две хибридни задвижвания: едното е базирано на 2,5 атмосферен двигател, а другото - на 2,4 турбомотор.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Взривиха и обсипаха с куршуми бронирана Toyota

При първия двигател мощността достига 186 к.с., а при втория - 272 к.с. Моделите включват също никел-хидридни батерии и системата за задвижване на всички колела E-Four.

В салона на автомобила има 12,3-инчово цифров приборен панел, който се допълва от екран на мултимедийна система с подобен размер. Базовият модел е оборудван с отопляеми предни седалки, климатик, безжично зареждане и аудиосистема с шест високоговорителя.

Топ версията ще разполага с панорамен люк, вентилирани седалки, адаптивно окачване, 21-инчови джанти, премиум аудиосистема и пакет от системи за безопасност Safety Sense.

В Япония крос-седанът ще струва между 4 350 000 и 6 050 000 йени (31 259 до 43 475 евро). Известно е също, че се планира Crown да бъде пуснат отново на пазара в САЩ, където не се е продавал от 60 години, а след това и в още 40 държави. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Mhm
    16.07.2022 14:09
    Виждал съм ревю на Crown от 2006 година W12 мотор лукса и премиум усещането са в пъти повече от сегашният модел(цената му е приблизителна на нов такъв) , все пак са превозвали мин предс. на Япония.
  • Уникален ОНеКат
    16.07.2022 19:24
    Да ги видя селските шопарчета с беемветата, мерцедесите и аудитата… Азиатците за пореден път изпревариха времето
  • Тойота
    20.07.2022 13:44
    Гуми