Tesla в режим на автопилот разби паркиран полицейски автомобил СНИМКИ

  • 14.12.2019 9:50 /
  • 5076 /
  • 0
Tesla в режим на автопилот разби паркиран полицейски автомобил СНИМКИ

В САЩ се случи поредният инцидент с електромобил Tesla в режим на автопилот. „Жертва“ на интелигентната кола бил мирно стоящ полицейска автомобил.

Произшествието е станало в събота в щата Кънектикът около 12:40 местно време. Патрулната машина спряла, за да помогне на повредил се кросоувър, който стоял неподвижно точно на пътното платно. Полицаите очаквали пристигането на евакуатор.

Служителите на реда не очаквали такъв удар в гърба. За щастие се разминало без жертви или сериозни наранявания. Само двата автомобила пострадали: виновникът за инцидента Tesla Model 3 и Ford Taurus.

Автопилотът на Tesla Model 3 уби водача си за 10 секунди (ВИДЕО)

Подобен инцидент се случи през 2018 г., когато Tesla Model S се блъсна в стояща на място пожарна машина. Въпреки че и тогава нямаше жертви, тези случаи повдигат въпроси относно ефективността на подпомагащите електронни системи.

Шофьор на Tesla прави нещо шокиращо при 100 км/ч ВИДЕО

От полицията в щата Кънектикът заявиха, че трябва да се обърне максимално внимание на въпросите за безопасността на движението. В същото време, въпреки наличието на автомобили със системи за подпомагане на шофирането, днес на пазара няма превозни средства, които биха могли да се справят без водач./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ