Tesla пуска нов модел през тази година

  • 12.01.2020 10:50 /
  • 4359 /
  • 0
Tesla пуска нов модел през тази година

Tesla планира да пусне нов кросоувър още през 2020 година. След обявяването и дори началото на предварителните поръчки за футуристичния Cybertruck, стана известно, че е напълно възможно нов електрически кросоувър от компанията на Elon Mask да се пови съвсем скоро.

Компанията може да пусне свой продукт за първи път предсрочно, тъй като често просто не може да се справq с обемите на производство и забави началото на продажбите на новите си модели.

Aвтомобилните екстри, които могат да доведат до негативни последствия

Вероятно Tesla ще може да започне да доставя Model Y още след първото тримесечие на 2020 г. Специалистите на Deutsche Bank стигнаха до това заключение, след като се натъкнаха на документите на доставчиците на Tesla от Тайван, които отбелязаха увеличение на обема на поръчките за части за монтаж Model Y.

„Отчетите на доставчиците на части от Model Y в Тайван предполагат, че Tesla изисква поръчките да бъдат изпълнени предсрочно. Тайванските доставчици изтъкват, че компанията ускорява доставката на предварително поръчани части, за да започне масово производство до шест месеца преди първоначалния график. Това ще означава, че Модел Y може да бъде достъпен за обществеността през първото фискално тримесечие на следващата година”, казва старши анализатор в Deutsche Bank Еманюел Роснер.

5 практични съвета за справяне със запотяването на прозорците в колата

Освен това данните на практика бяха потвърдени от самия Илон Маск. По-специално той изпрати на акционерите на Tesla следното писмо:
„Ние изпреварваме графика за подготовка за пускането на Model Y във Fremont, така че преработихме датите на стартиране от „в края на 2020 г.“ до „през лятото на 2020 г.“.

В същото време все още има малка вероятност за промяна, но сме сигурни, че ще се осъществи през лятото на 2020 година. Всъщност наскоро лично управлявах една от версиите на Model Y преди изданието и мисля, че това ще бъде невероятен продукт, който ще бъде много добре приет от обществеността. Моето мнение е, че Model Y ще превъзхожда модела S, модел X и комбинирания модел 3.”

Мъск отказва да сподели по-подробна информация за новия автомобил. Например, данни за колко предварителни поръчки са пристигнали за Model Y. Но беше казано, че предварителните поръчки все още са отворени.

КОМЕНТИРАЙ