Tesla пуска на европейския пазар най-достъпната версия на кросоувъра Model Y ВИДЕО

  • 03.09.2022 9:50 /
  • 9694 /
  • 1
Tesla пуска на европейския пазар най-достъпната версия на кросоувъра Model Y ВИДЕО

Американската компания Tesla е започнала да продава най-достъпната версия на електрическия кросоувър Model Y в Европа. Според Electrek цените на новата базова версия на автомобила могат да варират в зависимост от страната.

Например в Германия за базовата модификация на "зеления" кросоувър ще трябва да се платят 54 000 евро. Версията Long Range, с увеличен пробег, ще струва най-малко 57 000 евро.

В Холандия Tesla Model Y е още по-евтин. Желаещите да закупят базовата версия на електромобила ще трябва да платят най-малко 50 000 евро. Модификацията Long Range струва 66 000 евро.

Тази компания измести Tesla и вече е №1 в света по продажби на електромобили СНИМКИ

Базовата версия на кросоувъра е оборудвана с един електрически двигател. Автомобилът може да ускори до 217 км/ч и да измине до 430 км с едно зареждане. Ускорението до "стотица" е за 6,9 секунди.

По-рано тази модификация на автомобила се предлагаше и в САЩ. След месец продажби обаче автомобилът изчезна от пазара в тази страна. В Китай обаче продължава да се продава версия на кросоувъра с един двигател.

По-добра и по-евтина: Представиха китайската Tesla Model S СНИМКИ

Произведеният в САЩ Tesla Model Y започва да се доставя на клиентите през пролетта на 2020 г. Компактният кросоувър е заимствал съществуващото шаси от Tesla Model 3.

Автомобилът има къс преден надвес и панорамен покрив. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,32. В салона има голям 15-инчов сензорен дисплей, който управлява повечето функции на Model Y.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Тити
    03.09.2022 10:51
    Това челно съпротивление направо ме отказа.