Suzuki представи възродения Grand Vitara СНИМКИ

  • 22.07.2022 12:50 /
  • 6535 /
  • 0
Suzuki представи възродения Grand Vitara СНИМКИ

В Индия се състоя премиерата на възродения компактен кросоувър Suzuki Grand Vitara. В разработването му участват специалисти на Toyota. Това обяснява факта, че външният вид на новата Grand Vitara има много общо с представения в началото на месеца Toyota Urban Cruiser Hyryder.

По-специално, кросоувърите имат еднакви калници, капак, покрив и врати. В същото време оптиката и броните са оригинални.

Също така кросоувърите използват една и съща платформа. При междуосие от 2600 мм общата дължина на новата Grand Vitara е 4345 мм, широчината - 1795 мм, а височината - 1645 мм. Кросоувърът ще се предлага на пазара като "мек" и "паралелен" хибрид.

В първия случай автомобилът ще бъде оборудван с 1,5-литров бензинов двигател Suzuki K15C, допълнен с 48-волтов стартер-генератор.

Смел дизайн и комфорт: Представиха новия кросоувър на Suzuki СНИМКИ

Общата мощност на задвижващия агрегат е 103 к.с. и 137 Nm въртящ момент. Възможностите за трансмисия са две - петстепенна механична и шестстепенна автоматична. Задвижване на предните или на всички колела.

Задвижването на паралелния хибрид се състои от 1,5-литров бензинов двигател Toyota M15A-FXE (92 к.с., 122 Nm), електрически двигател с мощност 79 к.с., вариатор eCVT и литиево-йонна батерия.

Suzuki представи хибриден кросоувър за европейския пазар СНИМКИ

Общата мощност на агрегатите е 114 к.с. Задвижването е на предните колела. Пробегът само на електрическо задвижване е 25 км.

Новото Suzuki Grand Vitara ще се произвежда в завода Maruti Suzuki в Индия. Цените все още не са обявени. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ