Sony показа нов електрически седемместен кросоувър ВИДЕО

  • 07.01.2022 9:50 /
  • 6249 /
  • 0
Sony показа нов електрически седемместен кросоувър ВИДЕО

Японският производител на потребителска електроника Sony обяви, че ще навлезе на пазара на електрически автомобили със свой собствен продукт.

По този повод, на изложението за потребителска електроника Consumer Electronics Show 2022 (CES) в Лас Вегас компанията представи прототип на пълноразмерен кросоувър с електрическо задвижване - Vision-S 02.

Това е вторият експериментален автомобил под марката Sony - първият беше седанът Vision-S 01, показан преди две години.

Sony изкара на пътя своя електрически автомобил Vision-S ВИДЕО

Кросоувърът Vision-S 02 е базиран на същата платформа на оригиналния дизайн, която е използвана за Vision-S 01. По отношение на каросерията между двата прототипа има нулева унификация - кросоувърът е с тип комби с пет врати, а оформлението на седана е с три реда и седем места.

Общата дължина, широчина и височина на Vision-S 02 са съответно 4,9 м, 1,93 м и 1,65 м, а междуосието е 3,03 м. Собственото тегло е 2480 кг, а колелата са с диаметър 20 инча.

Автомобилът е оборудван с два електромотора - по един на всяка ос. Мощността на всеки от тях е 200 кВт (268 к.с.) и задвижване на всички колела. Максималната скорост на автомобила е 180 км/ч. Динамиката на ускорението от 0 до 100 км/ч не е посочена. 

Пътният просвет на Vision-S 02 е 15,7 см, което е с 2,6 см повече от този на Vision-S 01.

Системата за полуавтопилот на електромобила е разработена от Sony и включва 360-градусови видеокамери, сензори за изображения (CMOS), сензори за разстояние (ToF) и лидар (лазерен радар), който "сканира" препятствията в 3D формат.

Комплексът отговаря на второто ниво на автономност според класификацията на SAE, т.е. "частична автоматизация".

Топ 5 на електромобилите с най-мощна батерия СНИМКИ

Системата контролира изцяло автомобила, като осигурява ускорение, спиране и управление, но водачът трябва да следи пътуването и да е готов да се намеси във всеки един момент, ако системата не реагира правилно.

Тъй като Sony е известна със своята потребителска електроника от висок клас, кросоувърът е получил 360 Reality Audio, чието качество на звука е възможно най-близко до живото изпълнение, както и конзоли за игри PlayStation, на които пътниците да се наслаждават по време на пътуването.

През пролетта на 2022 г. Sony планира да създаде нова компания Sony Mobility, на която ще бъде възложена задачата да произвежда и продава електрическия автомобил.

 /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ