Sony изкара на пътя своя електрически автомобил Vision-S ВИДЕО

  • 14.01.2021 10:20 /
  • 8589 /
  • 0
Sony изкара на пътя своя електрически автомобил Vision-S ВИДЕО

Японската компания Sony е показала на изложението CES 2021 (Consumer Electronics Show), което се провежда онлайн, нови видеа с прототипа на своя електромобил Vision-S.

Припомняме, че тази разработка беше представена преди година на същото изложение в Лас Вегас.

В един от видеоклиповете автомобилът е показан за първи път на обществени пътища, като е облепен с лека камуфлажна лента, има регистрационни знаци на Австрия. Самото действие се развива и по пътищата на тази западноевропейска държава. Второто видео описва етапите в разработването на електромобила.

Новоизграденият автомобил преминава реални пътни тестове в близост до инженерния център Magna-Steyr в Грац (канадската компания Magna е един от партньорите на Sony по проекта).

Според информацията, че прототипът е оборудван с 40 сензора, за да се осигури второ ниво на автономно шофиране. Интересното е, че представената преди година машина имаше 33 сензора.

Салонът на Vision-S е оборудван с усъвършенствана развлекателна система със съраунд звук, наречена 360 Reality Audio, тоест е 360-градусова аудио реалност. Дълбокият звук се осигурява от допълнителни високоговорители, вградени във всяка седалка.

Кадрите показват, че конзолата за игри PlayStation е свързана към системата и е пусната играта Little Big Planet. Доста от времето във видеото е посветено на способността на машината да разпознава жестовете на собственика си.

Президентът на Тoyota предупреди за голяма опасност свързана с електромобилите

Няма нови технически данни за силовата установка на електромобила на Sony. Това означава, че прототипът, както и преди това, има два електрически мотора с мощност от 268 конски сили на всеки от тях, които дават възможност на машината да ускори до 100 км / ч за 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена до 240 км / ч. Няма информация за капацитета на високоволтовата батерия на автомобила и пробега след зареждане.

Пускат електромобил, който не се нуждае от зареждане и може да измине 1600 км СНИМКИ

Партньорите на Sony при разработването на системите на Vision-S включват Bosch, BlackBerry, Nvidia, Qualcomm и Magna-Steyr.

Sony все още описва Vision S като работен прототип за тестване на нови превантивни устройства за безопасност за автомобили, а серийното му производство се разглежда само като една от възможностите за разширяване на бизнеса за Sony. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ