Топ 5 на електромобилите с най-мощна батерия СНИМКИ

  • 04.11.2021 12:50 /
  • 10310 /
  • 1
Топ 5 на електромобилите с най-мощна батерия СНИМКИ

Капацитетът на батерията е важен параметър, но не е единственият, който определя пробега след зареждане.

Теглото и ефективността оказват също толкова голямо влияние върху броя на изминатите километри. Вижте колко интересно са разпределени тези параметри сред 5-те електрически автомобила с най-яки батерии.

5. Tesla Model S и Model X

Петата позиция в класацията е заета от обновения дует Model S/Model X. Капацитетът на батерията на тези електромобили е 99 кВтч. Това не е много повече от някои от по-новите електрически автомобили, като Ford Mustang Mach-E (98,8 кВтч) и Audi e-tron (95 кВтч). Не много далеч се намира Porsche Taycan (93,4 кВтч).

Във версията Long Range Tesla Model S може да измине 652 км без презареждане.

4. Mercedes-Benz EQS 

На четвърто място е Mercedes-Benz EQS, който се очаква да бъде пуснат на пазара през следващия месец. Капацитетът на батерията, инсталирана в този електромобил, е 107,8 кВтч.

И такова чудо има: Електромобил за само 100 долара е пуснат в продажба СНИМКИ

Пробегът с такава мощна батерия е по-малък от очакваното - 547 км.

3. Lucid Air

Третата позиция в списъка принадлежи на Lucid Air - конкурент на Tesla, чието производство току-що започна. Капацитетът на батерията му е 118 кВтч.

Комбинацията от батерия с голям капацитет и ефективен агрегат позволява на Lucid Air да се отличи с това, че може да измине 837 км без презареждане.

Версията Dream Edition разполага с батерия с капацитет 118 кВтч, а по-скромният Grand Touring - със 112 кВтч. Заявеният пробег на Grand Touring обаче е на същото ниво поради по-високата му ефективност.

2. Rivian R1T/R1S

Пикапът Rivian R1T и предстоящият SUV Rivian R1S си поделят втората позиция. Капацитетът на батериите на тези електромобили е около 135 кВтч.

Вижте разработения още през 1975 г. електромобил Жигули СНИМКИ

Въпреки внушителните си размери и тегло, R1T и R1S имат приличен пробег и могат да изминат от 505 до 508 км без презареждане. В близко бъдеще R1T ще се възползва от още по-голяма батерия с капацитет 180 кВтч, която ще увеличи пробега му до 644 км.

1. GMC Hummer EV

Начело на списъка е най-големият и най-тежък електрически автомобил - GMC Hummer EV. Първите серийни екземпляри на електрическия SUV ще достигнат до собствениците си преди края на тази година.

Батерията с капацитет 200 кВтч трябва да осигури на огромния електромобил с тегло над 5 тона пробег от 563 км. Любопитно е, че при сравнение на капацитета и пробега се изчислява, че Hummer EV ще изразходва 1 киловатчас за около 3,2 км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • kabin40
    05.11.2021 14:08
    Ами ток отде бе момчета?