Сладко изкушение срина пазарната стойност на BMW с 2,1 млрд. евро ВИДЕО

  • 23.04.2023 10:50 /
  • 18867 /
  • 3
Сладко изкушение срина пазарната стойност на BMW с 2,1 млрд. евро ВИДЕО

Представителите на Mini (част от BMW Group) са принудени да се фокусират не върху популяризирането на своите автомобили, а върху връщането на доброто си име.

Повод за шумно отразяване и обсъждане в китайските медии и социалните мрежи стана случка, която е записана от един от посетителите на автомобилното изложение в Шанхай.

Във видео, което има повече от 93 милиона гледания в китайската социална мрежа Weibo, служителки на щанда на Mini отказват да дадат на китайски посетители безплатен сладолед.

Малко след това идва посетител с европейска външност, който за разлика от тях получава студения десерт.

Потребителите на социалните медии обвиниха марката в дискриминация. Пазарът също реагира на случилото се: капитализацията на BMW се срина с 2,16 милиарда евро.

Китайското представителство Mini China отговори на инцидента, като се извини и обеща, че обезателно ще бъде извършена "работа върху грешките" в управлението и обучението на персонала.

От фирмата отбелязват, че това не са били постоянни служители, а временни. Те са били наети малко преди събитието.

В същото време от компанията бе разяснено, че безплатните порции сладолед по време на изложението, които са били 300,  наистина са приключили, а „европеецът“, който се е приближил, е бил сътрудник на BMW и за него се е полагал по принцип. 

Lamborghini бе полято с кетчуп от деца, а родителите се изцъклиха на сметката за измиването СНИМКА

Много китайски гости на автомобилното изложение в Шанхай заявиха, че са разочаровани от поведението на служителите на BMW. Компанията вече им се извини.

Представители на германската марка също така отбелязаха, че китайският пазар остава много важен за тях. Именно затова за Китай се произвеждат ексклузивни версии на автомобили BMW и MINI, които не се предлагат в други страни. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Образован
    24.04.2023 16:20
    Омръзна ми пазачи , охранители и други дребни чиновници да се правят на директори с ниско образование, навсякъде,но въпреки това съществуват във всички държави!!!!!!!!
  • slav
    25.04.2023 6:26
    Фирмата Будваизер реши да се пише на модерна и направи реклама на Бъд Лаит /ниско-калорийната версия/ с един трансджендър . Сега никой не я пие.
  • Сринало
    25.04.2023 6:31
    Друг път....