Скъп тест: Разбиха рядък хиперавтомобил за 2,2 милиона долара ВИДЕО

  • 25.02.2022 12:50 /
  • 1229 /
  • 0
Скъп тест: Разбиха рядък хиперавтомобил за 2,2 милиона долара ВИДЕО

Базираният в Хърватия разработчик и производител на електрически автомобили и батерийни системи Rimac Automobili завърши окончателните тестове на своя нов модел - хиперавтомобила Nevera.

Въз основа на резултатите от тези тестове хърватите очакват да получат сертификатите, необходими за пускането на модела на пазарите в европейските страни и САЩ.

Авторът на канал в YouTube Мат Уотсън показа как е протекъл един от най-скъпите краш-тестове (цената на Nevera е 2,26 млн. долара).

Видеото показва удара на страничната част на корпуса на Nevera в стълба и последствията от него. Както отбелязват експертите, вратата на хиперавтомобила е пострадала от удара, а страничното стъкло е напукано, но е останало на мястото си.

Избраха най-красивата хиперкола в света СНИМКИ

Страничните въздушни възглавници също се задействат и предпазват пътника на предната седалка, в чиято роля е манекен.

Експертите отдават надеждността на автомобила на специалния монокок от въглеродни влакна. Твърдостта на каросерията при усукване е рекордните 70 000 Нм/градус. За сравнение, средностатистическият спортен автомобил има наполовина по-малко.

От 2019 г. насам инженерите на Rimac са провели около 45 краш теста, при които са били смачкани доста автомобили. Самият Rimac Nevera беше представен година по-рано, през 2018 г.

Показаха в действие уникалната хиперкола Ferrari Veloqx Fangio ВИДЕО

Хиперавтомобилът се задвижва от две двойки електрически двигатели с обща мощност 1914 к.с. Двигателите са свързани с едноскоростна кутия. От 0 до 100 км/ч Nevera ускорява за по-малко от две секунди. Максималната скорост е 415 км/ч.

И четирите електрически мотора се захранват от литиево-йонни батерии с капацитет 120 кВтч. Едно пълно зареждане е достатъчно за изминаване на 550 км.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ