Серия кражби от автомобили - действат на принципа: "разбий и отмъкни" ВИДЕО

  • 03.11.2021 9:17 /
  • 4744 /
  • 0
Серия кражби от автомобили - действат на принципа: "разбий и отмъкни" ВИДЕО

На чаровната кметица на Сан Франциско Лондон Брид ѝ се наложи да обяви награда от 100 000 долара за всеки, които сподели информация, която ще помогне за арестуването на организаторите на тези взломове. Подозира се, че работата е доста добре организирана и канализирана. 

От  май 2020 година до май 2021 година броят на кражбите от коли в Сан Франциско е нараснал с цели седем пъти. Из социалните мрежи се разпространява видео, заснет от видеорегистратор на автомобил, в което наглите крадци посред бял ден чупят стъклата на паркирани автомобили. 

Във видеото човек с качулка чупи стъклото на автомобила Toyota Sienna и задига раница от задната седалка. След няколко метра крадецът заедно със своя съратник с черно Audi A6 намира следващата си цел - сребрист Ford Explorer. И този път крадецът чупи едно от стъклата и краде раница. 

По данни на Fox News, кражбите са станали до толкова разпространени, че те вече нанасят сериозен удар по репутацията на града - сега той е наричан пристанище на престъпници, което се отразява и на туристическия поток. 

Наскоро австралийският певец Клинтън Кейн пристигна в града, за да заснеме видеоклип. По-късно той заяви, че той е бил държан под прицела на пистолет, като от него е било откраднато оборудване за 30 000 долара.

Централният район на Сан Франциско включва в себе си няколко от най-популяните туристически точки в града, включително Рибарското пристанище и Чайнатаун. Гостите и туристите са предупреждавани да не оставят вещи в колите си, особено раници и лаптопи. 

КОМЕНТИРАЙ