Семейство си купи Tesla – Model Y и почти веднага жестоко съжали СНИМКИ

  • 14.10.2020 8:30 /
  • 12783 /
  • 2
Семейство си купи Tesla – Model Y и почти веднага жестоко съжали СНИМКИ

Илон Мъск без съмнение е едн от най-успешните бизнесмени на нашата съвременност. Но неговите амбиции, може би, са прекалено големи. 

Постигайки завидни успехи в сферата на автомобилостроенето, той започна да разпирява своите планове, разработвайки проекти в сферата на космическите полети и производството на слънчеви панели. 

Този широк обхват има и своите негативни страни. Все пак да се следи изкъсо всичко запова да става все по-трудно. 

Вероятно потвърждение за това са честите в последно време дефекти в превърналия се вече култов автомобил Tesla – Model Y, който трябваше да стане най-прогресивния представител както на своята компания, така и на световната автомобилна индустрия. 

С какви проблеми се сблъскват собствениците на уж премиум автомобила 

През последните месеци "Тесла" многоркатно е получавала жалби от пострадали клиенти във връзка с различни дефекти на автомобилите на компанията. 

В резултат Model Y бе дори характеризирана като автомобил с кошмарно качество. Купувачите обръщаха внимание на дефекти като некачествено боядисване, разминаване на вратите, хлабави колани за безопасност, големи фуги между различните панели, лошо качество на задните седалки. 

Един от собствениците дори откри в своята кола необичайни детайли като тиксо и подложки от изкуствено дърво. 

Но случаят, който ние сега ще ви разкажем, е още по-куриозен. 

Какво е разказал пострадалият собственик 

19-годишният Натаниъл Чиен е шофирал своя наскоро купен автомобил Tesla Model Y. Той е пътувал от салона на дилъра към къщата на баща си, 63-годишният кардиолог Уолтър Чиен, който пък се намирал на задната седалка и разглеждал приложението на Тесла в телефона си.

Внезапно мъжът почувствал силния полъх на вятъра, а след това видял как стъкления покрив на колата, който съставлява по-голямата ѝ част от тавана, излетял и паднал на пътя. 

Двамата незабавно обърнали към дилърството на Тесла, а също предупредили и полицията за стъкления покрив на пътното платно. 

Преди да потеглят те също направили снимка и видео на инцидента. 

В момента бащата и синът обмислят как да постъпят: да сменят новата Тесла с дрга Tesla Model Y или да си вземат парите обратно. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • иван
    14.10.2020 20:15
    автомобилите на Тесла с батерии са измама и боклук за много пари.
  • XPACT
    15.10.2020 13:40
    Авторе, зарежи анализите, че ги караш отзаднапред.