Ричард Хамънд поиска да си купи любимата спортна кола обратно, но се хвана за главата

  • 25.04.2022 8:55 /
  • 15068 /
  • 0
Ричард Хамънд поиска да си купи любимата спортна кола обратно, но се хвана за главата

Водещият на автомобилните предавания Top Gear и The Grand Tour Ричард Хамънд преди няколко години бе принуден да си продаде своя Morgan AeroMax на един от британските дилърски центрове. След известно време ексклузивната спортна кола е била купена от жител на Австралия. 

По думите на Хамънд, наскоро той е поискал да си купи спортната кола обратно. Такава възможност обаче вече не съществувала. Последният собственик на купето до толкова силно се бил привързал към колата, че получил разрешение от местните власти да бъде погребан заедно със спортната кола. 

Последният собственик на Morgan AeroMax е австралиецът Филип Ален. За необичайното погребение на мъжът се замислял още през миналата година. Той поискал след смъртта си той да бъде облечен в яке от крокодилова кожа и да бъде сложен зад волана на спортната кола, която пък да бъде поставена в херметично затворен контейнер, който на свой ред да бъде закопан под дебела бетонена плоча.

Властите на Австралия дълго време отказвали на своя гражданин това погребение. Наскоро обаче Ален все пак успял да получи разрешение. Цената на ексцентричното погребение възлиза на 200 000 австралийски долара. 

Филип Ален е мечтал да си купи AeroMax от момента на дебюта на колата през 2008 година. Тиражът на ексклузивното купе е възлизал само на 100 екземпляра, 28 от които са с десен волан. Всичките автомобили са били изкупени в рамките на часове. 

Австралиецът дълго време се опитвал да купи някой модел от собственика, като най-накрая той е спял да се докопа до колата на Хамънд. 

КОМЕНТИРАЙ