Пуснаха за продажба учебната кола на Том Круз СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/pusnaha-za-prodazhba-uchebnata-kola-na-tom-kruz-snimki Auto.blitz.bg
Пуснаха за продажба учебната кола на Том Круз СНИМКИ

В САЩ Porsche 928 купе от 1979 г. е предложено на търг в Bonhams. Планира се при продажбата на спортната кола да бъдат получени до 1,8 милиона долара, въпреки че обикновено тези машини са около 40-50 пъти по-евтини. На уебсайта на аукционната къща разказаха за интересното Porsche.

Работата е там, че точно това Porsche 928 е заснето във филма от 1983 г. "Рискован бизнес". Главната роля във филма се изпълнява от Том Круз и тя прави младия актьор известен.

Във филма са заснети общо три златисти Porsche 928, като едно от тях е унищожено по време на снимките, тъй като по сюжет колата потъва в езерото Мичиган. Именно продаваната спортната кола e използвана за сцените с преследване.

Трябва да се отбележи, че Porsche 928 е имала ролята на тренировъчна кола на Том Круз. Купето е оборудвано с ръчна скоростна кутия, а актьорът тогава умеел да кара само коли с автоматична скоростна кутия. Трябвало бързо да се научи как да кара Porsche с механичната скоростна кутия.

Какво представлява съветският автомобил ГАЗ-М1, който впечатлил Сталин СНИМКИ

Интересно е, че след приключване на снимките това Porsche 928 е продадено като обикновен употребяван автомобил. Едва по-късно колекционери го откриват в Калифорния. Колата е реставрирана и изглежда страхотно.

Audi създаде уникална суперкола по проект от 30-те години на миналия век СНИМКИ

Това е ранна модификация на Porsche 928 с 4,5-литров V8 двигател с мощност 230 к.с. Колата може да ускори до 240 км/ч.

 

Горещи

Коментирай