Пускат електрически кабриолет за 10 000 долара СНИМКИ

  • 11.09.2022 12:50 /
  • 6580 /
  • 0
Пускат електрически кабриолет за 10 000 долара СНИМКИ

Компактният електрически автомобил Wuling HongGuang Mini EV има нова специална версия. В производство влиза стилен кабриолет, съобщава официалният уебсайт на General Motors.

Кабриолетът Wuling HongGuang Mini EV дебютира като концептуален автомобил на автомобилното изложение в Шанхай през пролетта на 2021 г. Сега General Motors (която е собственик на Wuling) е решила да започне производството на модела.

Новият Wuling Mini EV Cabrio запазва познатия си дизайн. Сега той е двуместен, тъй като задните седалки са заменени от ниша, където се прибира мекият покрив. Зад предните седалки има елементи, които спасяват при преобръщане.

Ето кои са най-продаваните нови електромобили в Европа

Двуместният миниавтомобил е оборудван с по-мощен двигател от топ версията Wuling Mini EV, като мощността е 41 конски сили, а максималната му скорост е ограничена до 100 км/ч.

Батерията на автомобила е с повишен капацитет (26,5 26,5 кВт∙ч), позволяваща пробег от почти 300 км без презареждане.

Експертите от Car and Driver избраха най-добрия електромобил за 2022 г. ВИДЕО

Точната цена на Wuling HongGuang Mini EV във версия кабриолет все още не е обявена официално, но е известно, че той ще е най-скъпият в гамата. По предварителни данни китайският електромобил ще може да се купи за 10 000 долара. Моделът е представен в Европа под марката FreZe. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ