Първият автомобил на Huawei излиза на пазара на атрактивна цена ВИДЕО

  • 22.04.2021 9:20 /
  • 8431 /
  • 1
Първият автомобил на Huawei излиза на пазара на атрактивна цена ВИДЕО

Компанията Huawei е известна като производител на телекомуникационно оборудване. Сега китайският гигант е решил да завладее нов пазарен сегмент. На автомобилното изложение в Шанхай производителят представи първия си автомобил, който се продава под марката Seres.

Новата кола Seres SF5 е създадена в сътрудничество с компанията Cyrus. Кросоувърът е сравним по размер с Audi Q5. Той достига 4700 мм дължина, 1930 мм ширина, 1625 мм височина и междуосие от 2875 мм.

Китайският автомобил се отличава с гладък корпус с плавни линии. Seres SF5 е получил широка решетка, стреловидни фарове и светодиодни светлини с оригинална форма.

В задната част на колата внимание привличат фаровете, които се простират по цялата ширина на корпуса. Кросоувърът има скрити дръжки на вратите и панорамен покрив.

Xiaomi пуска електромобил, насочен към масовия купувач

Автомобилът има щамповане на вратите и спойлер на покрива. Оборудването включва цифров приборен панел, модерна мултимедийна система с гласово управление и възможност за интегриране със смартфон.

Отопляемите седалки имат вентилация и масажират. Облицовката е изработена от трайна материя и изкуствена кожа, допълнена от дърво и хромирани метални елементи.

Грандиозен: Представиха най-изумителния електромобил на Mercedes ВИДЕО

Инженерите са обърнали специално внимание на намаляването на шума и вибрациите, ето защо в автомобила е монтирано двуслойно предно стъкло.

Освен това F5 е оборудван с радар с милиметров диапазон, ултразвукови сензори и камери. Пакетът от системи за подпомагане на водача и асистент за безопасност включва широка гама от опции, включително адаптивен круиз контрол, автоматично аварийно спиране, поддържане на лентата, предупреждение за челен сблъсък и сензори за паркиране.

Първият автомобил на Huawei се задвижва от хибриден силов агрегат, който включва 1,5-литров четирицилиндров двигател, допълнен от два електрически мотора и батерия. Двигателят с вътрешно горене действа тук като генератор.

Общата мощност е 551 к.с. и 820 Nm, което позволява на кросоувъра да ускорява от нула до „стотицd“ за 4,7 секунди. Пробег в електрически режим - 180 км. Като цяло с пълен резервоар и напълно заредена батерия автомобилът може да измине до 1000 км.

Първите доставки на новия кросоувър Seres SF5 ще започнат още през май 2021 година. Цената на кросоувъра започва от 27 000 долара - доста атрактивна цена предвид характеристиките и нивото на оборудване.

Основният място на продажби ще бъде Китай, но се планира впоследствие моделът да се продава и на други пазари. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Насича
    22.04.2021 10:12
    имам такъв телефон, що да не си купя и такава кола? Обаче, нещо не ми достигат некви 26 хилки..