Грандиозен: Представиха най-изумителния електромобил на Mercedes ВИДЕО

  • 17.04.2021 8:50 /
  • 11232 /
  • 0
Грандиозен: Представиха най-изумителния електромобил на Mercedes ВИДЕО

Mercedes-Benz представи своя нов флагман - електрическия представителен седан EQS. Електромобилът е зелена алтернатива на седана S-Class W223. Дължината на Mercedes-Benz EQS е 5265 мм.

Новият автомобил е първият от много модели EQ, които ще бъдат изградени на една модулна платформа през следващите две години.

EQS ще даде началото на голям брой електрически седани и кросоувъри, но самият той се явява най-големият и най-добрият от тях, а също и най-скъпият, поне засега.

Германският производител съобщава, че EQS има коефициент на аеродинамично съпротивление от само 0,20, което го прави най-аеродинамичният сериен автомобил в историята на Mercedes-Benz. Едно от основните предимства на такъв аеродинамичен корпус е пробегът след зареждане, благодарение на който Mercedes-Benz EQS 450+ може да измине не по-малко от 770 километра (WLTP).

По-рано германците вече показаха салона на новия флагман с огромен дисплей на новата мултимедийна система MBUX Hyperscreen. Ширината му е 56 инча (142 см). Всъщност хипер екранът представлява три дисплея, обединени в един: два по 12,3 инча (цифров панел с инструменти и дисплей за пътниците) и 17-инчов мултимедиен екран.

В началото на продажбите ще бъдат на разположение само два варианта за агрегатите и една батерия от 107,8 киловатчаса. Версията EQS 450+ е оборудвана с двигател с мощност 333 конски сили и 568 Nm въртящ момент.

Версията Mercedes-Benz EQS 580 4Matic има задвижване на четирите колела и се задвижва от електрически мотор на всяка ос, като заедно те произвеждат 523 конски сили и 855 Nm въртящ момент.

Mercedes представи най-бързите и екстремни модели AMG СНИМКИ

EQS 450+ ускорява от 0 до 100 километра в час за 6,2 секунди, докато на EQS 580 4Matic му отнема 4,3 секунди. Максималната скорост и за двете версии е ограничена до 210 километра в час.

По-малка батерия с използваем енергиен капацитет от 90 киловат-часа ще бъде налична по-късно, както и версия AMG с обща мощност от 761 конски сили.

Новият разкошен Mercedes CLS се е променил отвън и в салона СНИМКИ

Електрическата кола може да се зарежда в станции за бързо зареждане с постоянен ток с мощност до 200 киловата, получавайки за 15 минути достатъчно енергия, за да измине 300 километра.

Стандартното оборудване на Mercedes EQS включва около 350 сензора, които осигуряват работата на различни системи. По този начин електрониката дори автоматично отваря вратата, когато собственикът се приближи плътно.

Срещу допълнително заплащане седанът ще бъде оборудван с полуавтоматична система за управление Drive Pilot, съответстваща на третото ниво на автономност. Както отбелязват в компанията, водачът ще може да пусне ръцете си от волана само със скорост до 60 км / ч и само на определени участъци от магистрали, главно в Германия.

Цената на Mercedes-Benz EQS все още не е обявена. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ