Xiaomi пуска електромобил, насочен към масовия купувач

  • 27.03.2021 10:20 /
  • 5436 /
  • 0
Xiaomi пуска електромобил, насочен към масовия купувач

Един от най-големите китайски производители на смартфони, компанията Xiaomi потвърди плановете си да пусне собствена електрическа кола, която ще се конкурира с моделите на Tesla. Те ще бъдат пуснати в продажба през 2023 година.

Както съобщава "Ройтерс", позовавайки се на собствени източници, запознати с проекта, електромобилите под марката Xiaomi ще бъдат произвеждани от китайския автомобилен производител Great Wall в един от заводите му, а партньорството между компаниите ще бъде официално обявено в началото на април.

Очаква се линията от модели на Xiaomi да включва относително евтини електрически автомобили, предимството на които ще бъде усъвършенстваната бордова електроника.

На фона на новините за плановете на Xiaomi да произвежда електромобили в завода на Great Wall, дяловете на двете компании нараснаха с 10%.

Електрическата кола на Xiaomi ще бъде позиционирана като евтина, насочена към масовата аудитория. Припомняме, че Xiaomi продава и основната си продукция - смартфони, телевизори, фитнес тракери и други подобни стоки - на достъпни цени. Тоест електрическият автомобил ще продължи досегашната маркетингова политика.

Xiaomi не е единственият китайски производител на смартфони, който иска да се потопи в автомобилния бизнес. По-рано беше съобщено, че Huawei преговаря за партньорство с Changan, а Apple търси помощници за работа над проекта iCar. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ