Променена визия и повече мощност: Volvo пуска новия Polestar 2 СНИМКИ

  • 27.01.2023 10:50 /
  • 5522 /
  • 0
Променена визия и повече мощност: Volvo пуска новия Polestar 2 СНИМКИ

Електрическият лифтбек Polestar 2 бе подложен на обновяване. Той е получил нов външен вид и по-мощни двигатели.

Външният вид на електромобила, който е създаден от суб-бранда на Volvo, е подобен на този на Polestar 3. Той е получил маркова "тапа" SmartZone с радар и камера на мястото на радиаторната решетка, модернизирани брони и нови 20-инчови джанти.

Салонът на модела не е модернизиран, но е разширен броят на наличните електронни асистенти. Базовата версия ще предлага адаптивен круиз контрол, слот за безжично зареждане на смартфон и камери за кръгово виждане.

Задвижването на електрическия лифтбек е това, което е претърпяло най-много промени. Той има ново поколение мотори и батерии с по-голям капацитет.

Базовата версия на Polestar 2 все още е оборудвана с един електромотор. Само че сега той е разположен не на предния, а на задния мост и има мощност от 299 к.с. и 490 Nm въртящ момент, което е с 68 к.с. и 60 Nm повече от преди. Ускорението от място до "стотица" отнема 5,9 секунди.

Революционен флагман: Представиха новия кросоувър Volvo EX90 ВИДЕО

Мощността на двумоторния лифтбек е увеличена на 421 к.с. (+13 к.с.), а въртящият момент - от 660 Nm на 740 Nm. Освен това с опционалния пакет Performance Pack мощността на електромотора може да бъде увеличена до 476 к.с.

В този случай ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнеме 4,2 секунди. Освен повече мощност, този пакет включва и спирачки Brembo, уникални 20-инчови ковани алуминиеви джанти и комплект амортисьори Ohlins Dual Flow Valve.

Мъж намери захвърлен в гората Volvo 850 R, а след това удиви съпругата си ВИДЕО

Базовата версия се захранва от батерия с капацитет 69 кВтч, а версията с два двигателя - от батерия с капацитет 82 кВтч. Това увеличава пробега със 105 км и вече е 592 км. Лифтбекът с един двигател може да измине до 480 км с едно зареждане.

Обновеният Polestar 2 вече може да се поръча на европейския пазар. Първите доставки са планирани за третото тримесечие на 2023 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ