Представиха Tesla Cybertruck и разкриха всички подробности за футуристичния пикап ВИДЕО

  • 02.12.2023 9:50 /
  • 3751 /
  • 1
Представиха Tesla Cybertruck и разкриха всички подробности за футуристичния пикап ВИДЕО

Четири години след представянето на концепта на електрическия пикап Tesla Cybertruck, компанията показа неговата серийна версия и обяви началото на доставките за клиенти.

Но ако първоначално моделът беше доста достъпен (през ноември 2019 г. обявената стартова цена беше 40 хиляди долара), сега тя се е увеличила 1,5 пъти.

И така, едномоторният Cybertruck ще е на цена от 60 990 долара, а двумоторният със задвижване на всички колела с мощност от 600 к.с. и пробег от 500 км след зареждане – за $79 990.

За тримоторния пикап, който е с мощност от 745 к.с. и може да измине 515 км с едно зареждане, цената е 99 990 долара. Времето за ускорение от място до 100 км/ч е 2,6 секунди.

Също така за топ варианта Tesla предлага допълнителна батерия. Монтира се в багажното отделение и осигурява допълнителни 200 км пробег. Има и функция за обратно зареждане.

Шведска електрическа кола ще бъде доставяна разглобена на купувачите ВИДЕО

Пикапът на Tesla тежи 3103 кг и има не лоша аеродинамика: коефициентът на челно съпротивление е 0,335.

Корпусът на Tesla Cybertruck е изработен от специално създаден вид неръждаема стомана. Издържа на обстрел от картечен пистолет Томпсън 45 калибър, а бронираното стъкло не се страхува от удар с камък.

Салонът е оборудван с волан щурвал и голям сензорен екран. Cybertruck няма отделен приборен панел, но има екран за пътниците отзад. Осигурено е и безжично зареждане на смартфони.

Ето кои са най-продаваните нови автомобили в Европа през октомври СНИМКИ

Според разработчиците автомобилът има добра шумоизолация, а въздушното окачване осигурява меко и плавно возене. Той също така позволява да се увеличи просветът от 305 на 432 мм. Пикапът Tesla има 35-инчови офроуд гуми и заключващи се диференциали.

Ниският център на тежестта на Tesla Cybertruck не му позволява да се преобърне. Системата за векторизация на сцеплението, въртящите се задни колела и електрическото дистанционно управление (drive by wire) правят голямата кола маневрена.

Но нюансът се крие не само в цената на модела, за който компанията е събрала почти 2 милиона поръчки, но и в доставките.

Първите 10 електрическите пикапи ще бъдат предадени на служители на Tesla. Останалите купувачи, които са го поръчали, ще трябва да почакат, но компанията не уточнява колко време. Електрическите автомобили ще влязат в свободна продажба едва през 2025 г.

„Смятам, че това е най-добрият ни продукт и че това е най-уникалното нещо на пътя и най-накрая бъдещето ще изглежда като бъдеще“, каза по време на презентацията генералният директор на Tesla Илон Мъск.

Както е известно, Илона Маск планира да произвежда до 250 000 Tesla Cybertrucks годишно, но такива производствени обеми няма да бъдат постигнати веднага. Припомняме, че моделът събра около 2 милиона предварителни поръчки.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • benn
    02.12.2023 12:31
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:-----> https://tyny.to/sunex