Представиха Pagani Utopia - новата хиперкола, струваща 2 милиона евро СНИМКИ

  • 17.09.2022 10:50 /
  • 10796 /
  • 3
Представиха Pagani Utopia - новата хиперкола, струваща 2 милиона евро СНИМКИ

Италианската компания Pagani Automobili представи дългоочаквания си нов хиперавтомобил - Utopia. Той ще бъде наследник на Huayra.

Двуместната хиперкола със средноразположен двигател има ретро стил, който е присъщ и за другите модели на марката. Той има наклонена каросерия с изместена напред пътническа капсула, повдигнати задни калници и оригинален дизайн на задната част.

Utopia се отличава и с кръгли фарове, фирмена изпускателна система с четири наподобяващи реактивни турбини ауспухови тръби и отварящи се нагоре врати.

Интериорът в бароков стил изглежда разпознаваем. Въпреки че има повече аналогови, отколкото цифрови прибори, той не изглежда остарял.

Оборудването включва голям сензорен екран, разположен между скоростомера и тахометъра, волан с плоско дъно и хромиран лост на скоростната кутия. В интериора е използвана висококачествена кожа.

Екстремна: Показаха най-мощната електрическа хиперкола в света ВИДЕО

Utopia разполага с монокок, изработен от фирмени композитни материали - Carbo-Titanium и Carbo-Triax - с повишена твърдост и алуминиеви окачвания с двойни рамена и електронно управляеми амортисьори, които се основават на опита от разработката на пистовия автомобил Huayra R.

Въпреки това формата на каросерията му е такава, че превъзхожда предшествениците си по отношение на аеродинамичната ефективност. Освен това автомобилът е много лек - 1280 кг.

Показаха в действие уникалната хиперкола Ferrari Veloqx Fangio ВИДЕО

Подобно на Huyara, Utopia се задвижва от 6,0-литровия V12 битурбо двигател на Mercedes-AMG. Той е преконфигуриран и сега осигурява 864 к.с. и 1100 Nm въртящ момент. Двигателят работи със седемстепенна автоматична или ръчна скоростна кутия Xtrac.

Първата партида на купето е в 99 екземпляра. Въпреки цената от 2,15 млн. долара за всеки от тях, хиперавтомобилът беше разпродаден още преди неговото представяне.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Шмекери
    18.09.2022 2:45
    Всеки, който си я купи, ще бъде или перач на пари, или крадец, или корумпиран мошеник, или неснователно прекомерно платен тъп футболист, така че, да даде Бог добро, да си строшат главите с тази кола доедин всичките и бъдещи собственици!
  • 112233
    18.09.2022 21:06
    Икопирано Ферари с някои подобрения.
  • ШНУР
    22.09.2022 10:42
    ЗА шМъркела под мене, дава за макя му!!