Полски тираджия оплю камиона на Tesla, ето от какво не е доволен

  • 26.12.2022 10:03 /
  • 87519 /
  • 3
Полски тираджия оплю камиона на Tesla, ето от какво не е доволен

Полският шофьор на камион Томаш Орински говори за практическите аспекти на Semi, които го разочароваха много. Орински съсредоточи целия си анализ върху лекотата на използване на кабината. Tesla твърди, че е "построил интериора около водача", но шофьорът на камиона даде няколко примера защо това не вярно, пише Факти бг.

Според него централната позиция на шофьора не помага, а затруднява виждането напред и изпреварването. В крайна сметка камионът е широко превозно средство. Вътре в кабината водачът е далеч от ръба на лявата лента, така че за него е по-трудно да контролира и насрещния трафик.

Шофьорите на камиони трябва да плащат пътни такси, да говорят с хората на контролно-пропускателните пунктове и да попълват документи при влизане в логистични центрове. Но водачът на Semi няма достъп до прозореца. Всъщност камионът няма и прозорци, които могат да се отварят: шофьорът ще трябва да стане от мястото си, да отвори вратата и да излезе от камиона.

Вратата при Semi се намира в задната част на кабината. Това принуждава шофьора да върви малко, за да стигне до мястото си. През зимата с мръсни ботуши ще изцапате пода.

Камион с врати, които осигуряват директен достъп до седалката на водача, е много по-удобен: шофьорите могат дори да събуят обувките си и просто да се настанят боси на мястото на водача, което всъщност е честа практика при тираджиите.

Всички традиционни "камиони" имат легло за почивка на шофьора, но Tesla не. Невъзможно е да го поставите отзад, защото има врата, но има място отгоре, под обтекателя. Дори ако Semi не е предназначен за дълги пътувания, това няма да е излишно. В крайна сметка хората, които шофират през нощта, често подремват по време на път, за да продължат да шофират безопасно.

Полският шофьор на камион също критикува масивните екрани вътре в Semi. Според него "екраните не са предназначени за използване в движещи се превозни средства". Орински казва, че шофьорите се нуждаят от физически бутони, които могат да бъдат достигнати, без да откъсват очи от пътя. Той също така се оплаква, че дисплеите имат много отблясъци и са осветени твърде много, дори и в тъмен режим.

Орински не е доволен и от огледалата за обратно виждане. Поради централната позиция на водача и кабината, която се стеснява отпред, Tesla трябваше да ги постави на голямо разстояние от кабината. Когато огледалата се замърсят (а това определено ще се случи), водачът трудно ще стигне до тях, за да ги почисти.

Последното му твърдение за камиона е нещо, с което Tesla изглежда особено се гордее: полукръглата форма на кабината и наклоненото предно стъкло. Въпреки че е аеродинамична, тази форма ще допринесе за натрупването на сняг върху нея.

Той твърди, че ще бъде много трудно да се изчисти сняг върху стъклена повърхност, която се издига на три метра над земята. Вертикалните вятърни прозорци нямат този проблем. През лятото пък наклоненото предно стъкло ще превърне салона в парник.

Основният проблем е, че това не е мнението само на един шофьор на камион. Cowboy State Daily анкетира шофьори на камиони, които вече са пробвали новата Tesla и от там се чуха доста подобни настроения. Но най-много ги притеснява, че зареждането на камиона отнема повече от пет - десет минути.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Linz
    28.12.2022 9:33
    Явно е проектиран от хора много далеч от реалноста, по скоро от такива които са играли само компютърни игри
  • Бррт
    28.12.2022 18:13
    Ами, аз без това поляците правят най-малоумните изпреварвания, то за това не му е харесало! Че камиона е умен с шофьора прост! ;)
  • Nikola
    28.12.2022 21:22
    Иначе верно. Карам с 130 и едвам го минавам