Показаха турския кросоувър, създаден по заръка на Ердоган СНИМКИ

  • 03.12.2021 11:50 /
  • 16509 /
  • 2
Показаха турския кросоувър, създаден по заръка на Ердоган СНИМКИ

Проектът за създаване на "народен електромобил" е иницииран лично от президента на Турция още през 2018 г., а през следващата година турският стартъп TOGG вече показа прототипи. Сега вече първият електрически автомобил в Турция е на крачка от конвейера за серийно производство.

Компанията TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu) е регистрирала дизайна на един от своите модели в Европейското патентно ведомство. Електрическият кросоувър трябва да се появи на конвейера през 2022 г. и се планира да се продава не само в Турция, но и в европейските страни.

По-рано тази година първият екземпляр на бъдещия кросоувър беше сглобен в завода на TOGG край Истанбул. Почти всички негови компоненти се произвеждат в Турция, което показва високо ниво на локализация.

Кросоувърът все още няма име, но е известно, че ще има междуосие от 2,8 м и ще бъде оборудван със система за полуавтономно шофиране. Производителят твърди, че тя ще бъде по-добра от тази на Tesla.

Смел дизайн и комфорт: Представиха новия кросоувър на Suzuki СНИМКИ

Знае се също така, че кросоувърът ще има две версии на задвижването - с двигател с мощност 200 к.с. на задния мост или с два такива двигателя за всеки чифт колела. Според информацията, автомобилът ще има пробег от 300 до 500 км с едно зареждане (в зависимост от капацитета на батерията) и ускорение до "стотица" за 7,6-4,8 секунди.

Експертите посочиха петте най-надеждни премиум кросоувъри втора ръка

По-късно към този кросоувър ще се присъединят два по-малки, както и седан и хечбек - всички задвижвани с батерии. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ФЪБ
    03.12.2021 20:29
    Скромни показатели, но на външен вид го докарват (решетката тип Линколн е отврат, но е въпрос на вкус). Докъде я докарахме ние се питам.
  • boogyman
    04.12.2021 3:25
    копират един друг всички елецтрички едни и същи външно:-)))