Показаха новия много променен Renault Scenic, вече е кросоувър ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/pokazaxa-noviya-mnogo-promenen-renault-scenic-vece-e-krosouvr-video Auto.blitz.bg
Показаха новия много променен Renault Scenic, вече е кросоувър ВИДЕО

Renault Scenic ще се завърне на пазара в нов формат. Спреният от производство миниван ще бъде заменен от електрически кросоувър през 2024 г. Автомобилът беше представен на автомобилното изложение IAA в Мюнхен, а подробности за модела бяха разкрити на официалния сайт на Renault.

Дизайн на Renault Scenic 2024

Електрическата кола Renault Scenic E-Tech има висок преден капак, масивна предна броня, продълговати фарове и извити светлини. Дръжките на вратите се прибират. Версията Alpine е с по-агресивен дизайн и 20-цолови джанти вместо стандартните 19-инчови.

Новият Renault Scenic, както и Megane са изградени на платформата CMF-EV. Автомобилът е съставен от 24% рециклирани материали. Кросоувърът е по-голям от стандартния миниван Scenic, но по-компактен от удължената версия Grand Scenic.

Размери на Renault Scenic E-Tech са следните: дължина - 4470 мм, широчина - 1864 мм, височина - 1571 мм, междуосие - 2785 мм, тегло - 1842 кг.

Салонът на Renault Scenic E-Tech

Родството с Renault Megane 2023 се вижда в салона. Електрическият кросоувър е получил виртуален приборен панел и 12,3-инчов сензорен екран на новата мултимедийна система OpenR.

Разработчиците твърдят, че колата има много просторен втори ред, както и голям багажник с обем от 545-1670 литра. В допълнение, в салона са предвидени множество отделения за дребни предмети с общ обем от 38,7 литра.

Нова каравана впечатлява с екстравагантност и функционалност СНИМКИ

Renault Scenic E-Tech се предлага стандартно с безжично зареждане на смартфон, Google Maps навигация и 30 системи за сигурност. Опциите включват масажиращи седалки и панорамен люк с променливо оцветяване.

Крадец на Rolls-Royce се измъкна от полицейско преследване чрез трикове от игрите ВИДЕО

Новият Renault Scenic, характеристики

Електрическият автомобил Renault Scenic 2024 ще се предлага в две версии. Базовата версия има двигател с мощност 170 конски сили и батерия с мощност 60 кВт∙ч. Той е в състояние да ускори до 100 км/ч за 9,3 секунди, да развие 150 км/ч и да измине над 420 км без презареждане.

Топ версията е оборудвана с двигател с мощност 220 конски сили и батерия с капацитет 87 кВт∙ч. Ускорението до 100 км/ч в този случай отнема 8,4 секунди, максималната скорост е 170 км/ч, а пробегът е 610 км след зареждане. Зареждането на батерията в бърз режим до 80% отнема 30 минути. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
2 Коментара
john smith
преди 10 месеца

Изглежа на клонинг на Москвич.

Откажи
Съдията Дред
преди 10 месеца

Връщам се от Гърция, от Промахон до Уранополи няма нито една зарядна станция. Може да има евентуално в Серес, встрани от главния път, но никъде не е указано

Откажи