Opel Grandland X вече е хибрид с двойно предаване

  • 22.05.2019 7:24 /
  • 1568 /
  • 1
Opel Grandland X  вече е хибрид с двойно предаване

Оpel представи изцяло новата хибридна версия на Grandland X, наречена Hybrid4. Моделът с plug-in хибридно задвижване PHEV и двойно предаване на Grandville X поема ролята на флагман във високопроходимата гама на Opel, включваща Crossland X и Mokka X.

Новият модел може да се поръча по желание с черен преден капак и съчетава силата на 1,6-литров бензинов турбодвигател с два електромотора, достигайки системна мощност до 300 к.с. Предварителните данни за разхода на гориво сочат средно 2,2 л/100 км и емисии на CO2 от 49 г/км.

Планира се новият модел да бъде пуснат в продажба в рамките на няколко седмици, а първите доставки на клиенти да бъдат осъществени в началото на 2020 година. Новият вариант на Opel Grandland X Hybrid4 съдържа в себе си най-съвременните хибридни технологии.

Системата на задвижването включва специално пригоден за хибридното приложение 1,6-литров 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване на гориво, система за принудително пълнене с турбокомпресор и максимална мощност 200 к.с. Бензиновият двигател работи съвместно с електрическа задвижваща система с два електромотора с мощност 109 к.с., задвижване на всички колела и литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 13,2 кВтч. Предният електромотор е свързан с електрифицирана 8-степенна автоматична трансмисия, а вторият електромотор заедно с инвертора и диференциала са вградени в задния мост с електрическо задвижване, за да осигурят подаване на въртящ момент и подобрено сцепление на всички колела при необходимост.

Двигателят с вътрешно горене ще се използва предимно при движение със средна до висока скорост, докато при движение с по-ниска скорост и в преходните режими на движение ще се използва електрическата част от силовия тракт. Новият Opel Grandland X Hybrid4 може да измине пробег до 50 км в изцяло електрически режим според цикъла на WLTP и 60 км според изискванията на NEDC. Проучванията показват, че 80% от всички ежедневни пътувания в Германия се извършват на разстояние под 50 км, така че при тези клиенти Opel Grandland X Hybrid4 потенциално би могъл да осигури пътуване с нулево ниво на локалните емисии през цялото време.

Новият Opel Grandland X Hybrid4 предлага четири режима на движение – изцяло електрически, хибриден, AWD и Sport. Изборът на хибриден режим позволява на автомобила автоматично да избере най-ефективния си начин на задвижване с възможност за преминаване към изцяло електрически режим на движение с нулеви емисии при достигане на централните части на града. Изборът на режим AWD включва колелата на електрифицирания заден мост, осигурявайки максимална тяга и стабилно сцепление на всички видове пътища и настилки.

Новият Grandland X Hybrid4 показва и желанието на Opel винаги да следи и да се съобразява с нуждите и удобството на клиента. Куплунгът за зареждане на батерията чрез вграденото зарядно устройство с 3,3 кВт е удобно разположено от противоположната страна на горивния резервоар на автомобила, докато самата акумулаторна батерия е инсталирана под задните седалки с цел оптимизиране на вътрешното пространство за пътници и багаж. Тъй като цената на електроенергията е по-ниска от тази на бензина, водачите могат да спестят средства, презареждайки редовно батерията вместо да доливат гориво в резервоара. В зависимост от цените и изминатия пробег, това може да доведе до значително намаляване на разходите.

Времето за зареждане зависи от вида на използваното зарядно устройство. В допълнение към кабела за зареждане от домакинската електрическа мрежа, който се предлага серийно с автомобила, Opel ще предлага и устройства за бързо зареждане на обществени станции и от стенни зарядни модули Wallbox в домашни условия. От модул със 7,4 кВт, акумулаторната батерия се зарежда изцяло за около 1 час и 50 минути.

За да стане процеса на зареждане още по-удобен, Opel Grandland X Hybrid4 ще може да се възползва и от специалните решения и услуги за електромобили и електрифицирани превозни средства, предлагани от Free2Move Services. Офертата ще включва карта за зареждане, която дава достъп до повече от 85 000 зарядни станции на територията на Европа, както и приложение за планиране на пътуването, което предлага най-добрите маршрути, на основата на оставащия автономен пробег на автомобила и местоположението на зарядните станции по съответния маршрут. Свързаната навигация чрез мултимедийната система Navi 5.0 IntelliLink има грижата за намирането на оптималните маршрути и за напътствията към водача по пътя към избраната станция за зареждане.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • опел
    30.05.2019 16:54
    Искаш да спечелиш много пари бързо? Започни сега получаваш начален бонус 1200 евро!Играй сега ! https://bit.ly/2HKWzdH