Очакваният автомобил на Xiaomi бе заснет за първи път СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/ocakvaniyat-avtomobil-na-xiaomi-be-zasnet-za-prvi-pt-snimki Auto.blitz.bg
Очакваният автомобил на Xiaomi бе заснет за първи път СНИМКИ

Китайският технологичен гигант Xiaomi се готви да пусне на пазара два електромобила. Първият от тях, който ще се конкурира с Tesla Model 3, вече е пуснат на тестове.

Прототипът на средноразмерния седан с кодово име Modena е покрит с дебел камуфлаж, който позволява да се преценят само общите му пропорции.

Той има дълъг капак, наклонен покрив и големи колела. На покрива може да се забележи и LiDAR, който ще захранва усъвършенстван автопилот, разработен от експертите на Xiaomi. Компанията твърди, че е инвестирала почти 500 милиона долара в системата.

Според вътрешни източници електрическият автомобил ще се появи на пазара в три версии. Бюджетните варианти ще бъдат изградени на 400V платформа и ще се захранват от литиево-желязо-фосфатна батерия BYD.

Разбра се колко точно излиза поддръжката на Bugatti за 10 години

Най-високият клас ще бъде базиран на високоволтова 800V платформа с батерията Qilin на CATL, която се зарежда от 0 до 80% само за 15 минути. И двете версии ще бъдат оборудвани с процесори Qualcomm 8295.

Клиент засне на ВИДЕО първото си пътуване с безпилотно такси, вижте какво се случва

Xiaomi възнамерява да представи електрическия си автомобил до края на тази година, а ще бъде пусната в продажба в началото на 2024 г. Една година по-късно към него ще се присъедини модел, наречен Le Mans. Компанията съобщи, че цената на седана ще започва от 40 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
сукин син, ама наш сукин син
преди 1 година

За тия пари да си го карат сами.Парите не растат по дърветата.Консервена кутия с батерия на колела и то за 40000 долара.После следва боята,джантите,авт.кутия,шибидах,радио,задна камера и отиде на 50 или 60000 долара.Ади нема нужда.За тези пари ще си купя 10 "Запорожеца"

Откажи