Очакваният автомобил на Xiaomi бе заснет за първи път СНИМКИ

  • 13.01.2023 9:50 /
  • 8791 /
  • 1
Очакваният автомобил на Xiaomi бе заснет за първи път СНИМКИ

Китайският технологичен гигант Xiaomi се готви да пусне на пазара два електромобила. Първият от тях, който ще се конкурира с Tesla Model 3, вече е пуснат на тестове.

Прототипът на средноразмерния седан с кодово име Modena е покрит с дебел камуфлаж, който позволява да се преценят само общите му пропорции.

Той има дълъг капак, наклонен покрив и големи колела. На покрива може да се забележи и LiDAR, който ще захранва усъвършенстван автопилот, разработен от експертите на Xiaomi. Компанията твърди, че е инвестирала почти 500 милиона долара в системата.

Според вътрешни източници електрическият автомобил ще се появи на пазара в три версии. Бюджетните варианти ще бъдат изградени на 400V платформа и ще се захранват от литиево-желязо-фосфатна батерия BYD.

Разбра се колко точно излиза поддръжката на Bugatti за 10 години

Най-високият клас ще бъде базиран на високоволтова 800V платформа с батерията Qilin на CATL, която се зарежда от 0 до 80% само за 15 минути. И двете версии ще бъдат оборудвани с процесори Qualcomm 8295.

Клиент засне на ВИДЕО първото си пътуване с безпилотно такси, вижте какво се случва

Xiaomi възнамерява да представи електрическия си автомобил до края на тази година, а ще бъде пусната в продажба в началото на 2024 г. Една година по-късно към него ще се присъедини модел, наречен Le Mans. Компанията съобщи, че цената на седана ще започва от 40 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • сукин син, ама наш сукин син
    13.01.2023 11:26
    За тия пари да си го карат сами.Парите не растат по дърветата.Консервена кутия с батерия на колела и то за 40000 долара.После следва боята,джантите,авт.кутия,шибидах,радио,задна камера и отиде на 50 или 60000 долара.Ади нема нужда.За тези пари ще си купя 10 "Запорожеца"