Обявиха финалистите на кола на годината в Америка

  • 21.11.2023 9:23 /
  • 1211 /
  • 1
Обявиха финалистите на кола на годината в Америка

Обявени са финалистите за Северноамериканската кола на годината. Девет модела бяха избрани за наградите NACTOY (Северноамерикански автомобил, пикап и многофункционално превозно средство на годината) – по три във всяка от трите категории: лек автомобил, кросоувър/SUV и пикап, пише Факти бг.

Сред тях има както модели с двигатели с вътрешно горене, така и електрифицирани - хибриди и изцяло електрически автомобили.

Победителите ще бъдат избрани от експертно жури от 50 автомобилни журналисти, като церемонията по награждаването ще се състои на 4 януари 2024 г. в Детройт, Мичиган.

Експертите ще трябва да оценят изброените модели по няколко параметъра, включително технологичност, дизайн, безопасност, управление и комфорт.

Toyota Prius/Prius Prime , Honda Accord и Ioniq 6 ще се борят за титлата най-добър лек автомобил в Северна Америка.

В категорията пикап два модела на Chevrolet ще се състезават за победата – Colorado и Silverado EV , като компания ще им прави и Ford F-Series Super Duty.

И накрая, „най-доброто многофункционално превозно средство“ (комбинирана категория за кросоувъри и SUV-та) може да бъде Genesis GV70 Electrified , Kia EV9 или Volvo EX30.

Миналата година най-добрият лек автомобил беше Acura Integra , най-добрият кросоувър беше електрическият Kia EV6 , а най-добрият пикап беше задвижваният с батерии Ford F-150 Lightning.

От финалистите, у нас се предлагат Ioniq 6 и и Toyota Prius, Kia EV9 или Volvo EX30.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • aaaa
    21.11.2023 12:14
    И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -----> https://tyny.to/suex