Обновиха най-евтината електрическа кола в света, има подобрено оборудване СНИМКИ

  • 05.11.2023 10:50 /
  • 18673 /
  • 3
Обновиха най-евтината електрическа кола в света, има подобрено оборудване СНИМКИ

Публикувани са официалните снимки на новия Wuling HongGuang Mini EV. Миниатюрният бюджетен електрически автомобил ще претърпи модернизация и ще бъде представен на 15 ноември. Обновеният модел е наречен Macaron, съобщава CarNewsChina.

В края на 2022 г. Wuling Hongguang Mini успя да се превърне в най-продаваната електрическа кола в Китай, изпреварвайки дори Tesla.

А през май 2023 година Китайската компания производител на електромобила SAIC-GM-Wuling Automobile, част от която е General Motors, обяви, че Wuling HongGuang Mini EV е станал световен шампион по продажби сред мини електрическите автомобили.

Новият Wuling HongGuang Mini EV Macaron е разпознаваем предимно с изменената си предна част. Фаровете и бронята му са променени, а дизайнът е с по-плавни, заоблени линии. Обновени са задните фарове. Размерите на компактния хечбек остават същите.

Размери на Wuling HongGuang Mini EV: дължина - 3064 мм, широчина - 1493 мм, височина - 1614 мм, междуосие - 2010 мм.

Салонът на Wuling Mini EV Macaron е претърпял по-кардинални промени. Отвътре воланът е обновен, а превключвателите на климатика са променени.

Поставени са и нови дигитален приборен панел и 8-инчов мултимедиен тъчскрийн. Хечбекът е получил и Bluetooth. Вътре вече има 15 отделения за малък багаж, а обемът на багажника със сгънати задни седалки е 734 литра.

На купувачите ще бъдат предложени пет цвята на корпуса: жълто, бежово, авокадо зелено, розово и ирисово синьо.

Представиха електрически мотоциклет с рекорден пробег след зареждане СНИМКИ

Характеристиките на Wuling Mini EV ще бъдат разкрити по време на презентацията. Очаква се китайският електрически автомобил да запази двигателите с 27 и 41 конски сили, а пробегът му след зареждане ще бъде от 120 до 280 км, в зависимост от избраната батерия.

Припомняме, че електрически автомобил Wuling HongGuang Mini EV е създаден с участието на специалисти от General Motors, тъй като американският концерн е съсобственик на марката Wuling.

Шофьор навъртя голям пробег с Tesla Model 3 и сподели какво се е случило с електромобила ВИДЕО

Цената на Wuling Mini EV започва от $4700, но пада до $2850, ако бъде избрана опцията за лизинг на батерията. Това е най-популярният и продаван китайски електрически автомобил - вече са продадени над милион коли. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Хамрун Вадуцки
    05.11.2023 18:23
    Тук има от предния модел , но е над 23 000 лева.
  • Шайка
    05.11.2023 20:51
    Родната шайка ще ви го продаде тук за 4000 долара, плюс лизинг до обезкостяване.
  • Nika
    06.11.2023 8:21
    Отcлабванeто без диeта и глaдуване не е мeчта - това е pеалност. Не вяpвах, докaто не го oпитах: загyбих няколко кг. за една сeдмица и cтомахът на съпpуга ми започна да се cвива. Съвeтвам всички с надноpмено тегло да пpобват:----- http://gg.gg/ketobg