Няма да повярвате колко пари са платени за тази зверски ръждясала каросерия на кола СНИМКИ

  • 05.05.2022 12:50 /
  • 15368 /
  • 1
Няма да повярвате колко пари са платени за тази зверски ръждясала каросерия на кола СНИМКИ

Ако разгледате тези снимки, вероятно ще се ужасите от това как изглежда този Ford Mustang от 1968 г. Да, на тези снимки има Mustang, макар че е трудно да се разпознае, предвид огромното количество ръжда.

Сериозно ли са се опитали да продадат това парче ръждясало желязо? И то за удивителна сума? Това изглежда наистина лудост, когато човек види в EBау обявата за продажба на това, което някога е било Ford Mustang. Има ли нещо, което е "под повърхността", свързано със сделката.

Оказва се, че автомобилът, или по-скоро малкото, което е останало от него, може би има любопитна история. Смята се, че това е точно този Ford Mustang S-Code от 1968 г. използван при създаването на легендарния екшън филм Bullit със Стив Маккуин в главната роля.

След заснемането на филма следите на основния автомобил, така наречения Bullit No.1, се губят. Много пъти е имало новини, че той е открит, но те не са били верни и дори Mustang, продаден на търг преди няколко години за рекордните 3,7 милиона долара, е бил дубльор на автомобила.

Образец за тунинг от 80-те години: Mercedes-Benz 450 SL Koenig Specials СНИМКИ

И тогава, в края на март, на едно от автогробищата в Ню Джърси е открита дългостоялата там каросерия на автомобил, унищожен от пожар след катастрофа, в която вероятно е попаднал преди десетилетия.

Познавачите твърдят, че нейният vin код съвпада с този на оригиналния Mustang от филма. Нещо повече, автомобилът има дори своята документация, което е решаващ фактор в такива случаи.

Ако това наистина е така, то парчето ръждясал метал го очаква уютно музейно бъдеще. Нереалистично е да бъде възстановен, но дори и в този си вид автомобилите с история често се превръщат в пълноценни музейни експонати.

Продава се уникална Toyota 2000GT от легендарния Карол Шелби СНИМКИ

Останките от автомобила са продадени на търг за 15 650 долара. Наистина е лудост, но както се казва, богатите имат своите странности. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Да бе да
    06.05.2022 8:38
    Това не е ''ФОРД'' а прочутия Първи модел на също така прочутия ''Москвич'' който неможа да види бял свят и си изгни на бунището на историята на автомобилостроението.......????