Новият Volkswagen Golf бe представен официално: Технически подробности, ВИДЕО

  • 26.10.2019 9:20 /
  • 33116 /
  • 0
Новият Volkswagen Golf бe представен официално: Технически подробности, ВИДЕО

В град Волфсбург, където е "роден" първият Golf, бе представен хечбекът от осмо поколение. Новият автомобил дебютира с пет варианта на хибридна силова установка, както и с икономични бензинови и дизелови двигатели. Пускането на Golf 8 на пазара е планирано за декември тази година.

Преди 45 години Volkswagen е поставил задача на екип от инженери и художници да създадат кола, която може да бъде не по-малко успешна от тогавашния най-продаван Beetle. Джорджето Джуджаро създал образа на този автомобил, а останалите от екипа внесли в първия Golf с качества, заради които хечбекът е обичан по целия свят - надеждност, издръжливост, икономичност и достъпна цена.

Повече от седем милиона Golf от първо поколение бяха продадени по целия свят, автомобилът се превърна не само в бестселър на марката, но и в един от най-масовите сред всички автомобилни марки. С течение на времето този модел се превърна в истинска икона на Volkswagen. Седем поколения, 35 милиона продадени Golf.

Това е единственият модел в света, който с еднакво желание е избиран от абсолютно всички възрастови категории шофьори, той е подходящ за ежедневни пътувания до работа, ходене на театър или пък излизане на пистата. Golf се продава на пет континента и е най-продаван сред повече от триста модела на Volkswagen Group.

Почти половин век по-късно светът посреща новото поколение Volkswagen Golf. От автомобилния производител казват, че както в случая с първия Golf, автомобилът изпреварва времето си, дава на собствениците повече от всеки автомобил от друга марка, явява се пример за ефективност, надеждност и точност.

"Това е правилният автомобил, който се появи в точното време. И това е, което го прави истински Golf", с тези думи завърши речта си на представянето на новия автомобил Херберт Дайс, шефът на борда на директорите на Volkswagen Group и управителен директор на марката Volkswagen Passenger Cars.

Новият Golf  е станал 26 милиметра по-дълъг от предшественика си, със сантиметър по-тесен и 36 милиметра по-нисък. Разстоянието между осите се е увеличило с един и половина сантиметра.

Размерите са 4284/1789/1456 мм, междуосието - 2636 мм. Багажникът, както и преди, побира 380 литра багаж, ако не сгънете задните седалки. В допълнение, корпусът на новия Golf е по-обтекаем - коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,275.

Електромобилът, който променя всичко: Премиера на Volkswagen ID.3 СНИМКИ

Както отбелязва д-р Херберт Дайс, новият Golf остава проводник на технологиите в класа на компактните автомобили. Това означава, че хечбекът е получил системи и решения, които по-рано са използвани само в скъпи модели или въобще се прилагат за първи път.

Цялостен дигитален интерфейс на панела с приборите и мултимедийната система с минимум физически превключватели на предния панел,  освободено е доста място за хората, а амбиентното осветление на салона осигурява приятни емоции от това да сте вътре в автомобила.

Множеството електронни помощници за водача са групирани в полуавтономния комплекс за шофиране IQ.DRIVE. В допълнение, новият Golf може да обменя информация с други участници в движението чрез технологията Car2X, да сътрудничи със смартфона на собственика и да съхранява лични настройки в облачната услуга. Добавете към това изцяло светодиодна оптика и стерео системата Harman Kardon в базовата версия . И, разбира се, усъвършенстваните силови установки.

Последният пункт е истинска сензация за Golf. Имайки предвид това, което се случи поради дизелгейта, Volkswagen се е погрижил да осигури новия хечбек с безупречни агрегати. Освен това немският производител следва планирания план за прехода към електрически автомобили до 2050 година.

Най-редките версии на  Volkswagen Golf, които са излизали на пазара (ВИДЕО)

Осмото поколение Golf разполага с 5 хибридни силови установки. Три от тях са меки хибриди с 48-волтова система, с мощност от 109, 129 и 148 к.с. Още два са plug-in хибриди с 1,4-литров двигател и литиево-йонна батерия  на 13 кВт*ч, мощността им е 201 и 241 к.с.

Ще има и бензинови двигатели: 1.0 (89 и 109 к.с.) и 1.5 (114 и 148 к.с.), както и 2.0 дизелов двигател (114 и 148 к.с.), който има вредни емисии с 17 % по-малко от предшественика си. И това не е всичко!

Традиционно Golf ще има спортни модификации GTI, GTD, 4Motion задвижване на всички колела, Golf R, а и Golf TGI със силова установка на втечнен газ. Най-мощната версия на модела ще има двигател с мощност 300 конски сили. В зависимост от агрегата, хечбекът ще бъде оборудван с нова 6-степенна механична скоростна кутия или модернизиран DSG.

VW Golf VIII ще дебютира през декември тази година. Вярно е, че само на пазарите, които са най-значими за германския концерн. По-малко важните страни ще трябва да изчакат до следващата година, но до средата на 2020 г. новият автомобил ще стане глобален. Цените все още не са обявени. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ