Новите Kodiaq и Superb – двигатели и други особености ВИДЕО

  • 15.05.2023 8:54 /
  • 10465 /
  • 1
Новите Kodiaq и Superb – двигатели и други особености ВИДЕО

Тази есен Skoda ще представи новите Kodiaq и Superb, които току-що завършиха тестовете си в Полярния кръг. В мрежата се появи видео, в което двойка камуфлажни прототипи се движат по пътищата, заобиколени от красиви скандинавски пейзажи под северното сияние.

2024 Skoda Superb има по-гладки линии на каросерията. Новата кола ще се предлага с лифтбек и комби каросерии. Skoda Kodiaq от 2024 г. също е станала по-малко ъглова, като същевременно запазва някои характерни елементи на стайлинга си.

Инженерите на Skoda тестваха шасито, каросерията, двигателите, отоплителните системи и електрическото оборудване на автомобилите при температури до -38 ° C.

Вратите, капаците, капачките за гориво се отварят дори при такива условия, съобщават тестерите. Освен това са тествани настройката на окачването, системата за задвижване на всички колела и електронните асистенти, както и батериите.

И двата модела са построени върху подобрена версия на платформата MQB. Skoda потвърди, че автомобилите ще получат бензинови и дизелови двигатели, както и меки хибриди и плъг-ин хибриди.

Skoda Kodiaq ще се произвежда в Квасини (Чехия), а Skoda Superb ще се произвежда в Братислава (Словакия).

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • капамъ гюрлеси
    15.05.2023 16:50
    по е интересно в пустинни условия