Необичайно: Мъж прекара 13 часа в заключена кола, защото не знаел как да я отвори (СНИМКИ)

 • 16.09.2018 11:20 /
 • 7405 /
 • 2
Необичайно: Мъж прекара 13 часа в заключена кола, защото не знаел как да я отвори (СНИМКИ)

Питър Пирос от град Кливланд в САЩ престоял в гаража си повече от 13 часа, заключен в автомобил, чиито акумулатор не бил зареждан и бил паднал в момента. Възрастният мъж едва не починал в собствената си кола и бил случайно спасен от бдителния си съсед.

Питър Пирос е на 75 години и шофира от години, но неочакваното падане на акумулатора в неговия Cadillac XLR за малко да му струва живота. Характерна особеност на това спортно купе, което се базира на агрегатите на Corvette, е електрическото задвижване на вратата - именно това станала причината за неприятностите.

Както съобщава The Washington Post, възрастният американец решил да се поразходи с колата си, влязъл в гаража, настанил се в колата, вратата се затръшнала и той забелязал, че акумулаторът е паднал. Това означава, че няма да може да помръдне машината, а когато мъжът поискал да се излезе от автомобила, се оказало, че вратите са блокирани и няма да може да ги отвори. За беда Питър Пирос нямал в себе си и телефон.

Мъжът пробвал всичко, за да да излезе от колата. Викал за помощ, опитал се да счупи стъклото и дори самите врати - и всичко напразно. Бил горещ ден, колата се намирала в гаража зад къщата. Никой не го чул и видял, а температурата се покачвала в Кадилака. В същото време, решението на проблема му се намирало до него - отстрани на седалката се намира механична дръжка за отваряне на вратата, която по принцип е описана в инструкциите към автомобила.  И в паниката, Питър Пирос вероятно е забравил или може би дори не е знаел, че тя е там. Така или иначе, той бил спасен от съсед, който забелязал, че гаражът на възрастния мъж стои отворен от много дълго време. /auto.blitz.bg

Механичната дръжка за отваряне на вратите на Cadillac XLR
 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Куфялник
  16.09.2018 13:29
  като останалите там
 • Евалла тъпунгер!
  16.09.2018 15:44
  Да беше преродена блондинка, щеше да се оправиш. Боже, Боже, цял свят тях гледа!