Не е истина каква кола кара ежедневно този 80-г. пенсионер ВИДЕО

  • 22.10.2020 10:20 /
  • 18100 /
  • 3
Не е истина каква кола кара ежедневно този 80-г. пенсионер ВИДЕО

Автомобилният свят е пълен с разнообразие от марки, модели и видове превозни средства. Всеки може да избере автомобил по свой вкус и портфейл.

Стандартните автомобили със средностатистически характеристики са много търсени - особено сред по-възрастните шофьори. Възрастните хора ценят спокойствието и комфорта. А суперколите далеч не са най-удобните автомобили.

Но има шофьори, които отказват да преминат от спортни автомобили на други модели дори на почтена възраст. Например Джон Клауер от Великобритания, който не е типичният пенсионер и просто отказва да остарее. Поне в душата си.

Той кара колата си почти всеки ден - дори в дъжд и киша. Колата му не е пенсионерски хечбек с предно предаване, а един от най-страхотните суперавтомобили на всички времена. Това е поразително червено Ferrari F40 с мощност от 478 конски сили, което Джон Клауер все още обича да кара.

Когато тези 478 "коня" бъдат пуснати в действие, на лицето на водача се появява широка усмивка.Но Джон е много повече от просто водач на F40. Той е фен на Ferrari - в миналото е притежавал 15 или 16 автомобила от тази марка.

В младостта си е участвал дори в полупрофесионални състезания и знае много за автомобилите. От 2012 г. Джон е член на клуба на суперавтомобилите.

Това са суперколите на Ferrari, за които не сте и чували (СНИМКИ)

През живота си освен различните модели Ferrari, британецът е притежавал и коли Lamborghini и McLaren. Според думите на мъжа Lamborghini Aventador се оказал твърде широк и неудобен, другите суперавтомобили също не били подходящи по една или друга причина.

Но F40 за него е просто перфектен, така че се е задържал в ръцете на Джон дълго време. Той също така си е запазил една McLaren 675 LT като кола за през уикенда.

Продава се уникална полицейска суперкола Ferrari СНИМКИ

Той и синът му имат цял ​​парк от суперавтомобили и съжалява, че ги карат по-рядко, отколкото заслужават. Като цяло Джон Клауер е богат и позитивен човек, който отказва да се чувства стар.

Припомняме, че легендарното Ferrari F40 се произвежда от 1987 до 1992 година. Общо през това време са произведени 1315 такива автомобили. Суперколата се задвижва от 2,9-литров V8 двигател с мощност от 478 к.с., който работи с петстепенна ръчна скоростна кутия. Ускорението до първата "стотица" отнема 4,1 секунди, а максималната скорост е 324 км / ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Dido
    23.10.2020 17:38
    Най вероятно поддържа колата с онези 50 лв. дето ги дава ББ
  • Мъзга
    24.10.2020 8:39
    Едно Фирари с цвят цървен
  • az sum boiko
    24.10.2020 10:01
    mnogo kato teb ve4e plakaha