Напълно различен: Представиха най-мощния и най-големия Smart в историята СНИМКИ

  • 09.04.2022 9:50 /
  • 2509 /
  • 0
Напълно различен: Представиха най-мощния и най-големия Smart в историята СНИМКИ

Компанията Smart представи в Берлин първия модел от новата си гама - електрически кросоувър под названието #1.

Това е първият Smart, разработен съвместно от Mercedes-Benz и Geely, и също така е най-големият автомобил в историята на марката: собственото му тегло е 1820 кг, а дължината му е само три сантиметра по-малка от тази на Hyundai Creta.

Коренно различният Smart се отличава с дизайн, аеродинамика, мощност и "умна" електроника.

Smart #1 е базиран на изцяло новата платформа SEA на Geely, разработена специално за електрически автомобили. По отношение на размерите и концепцията кросоувърът е дълъг около 4,3 м и е близък до MINI Countryman, Kia Niro EV и Renault Megane E-Tech.

В същото време, както е отбелязано от компанията Smart, новият автомобил се различава от своите конкуренти с много просторен интериор, сравним по свободно пространство с премиум седана Mercedes-Benz E-Class.

Кросоувърът е оборудван с електромотор на задния мост, развиващ мощност от 268 к.с. и 343 Nm въртящ момент. Батерията с капацитет 66 кВт-ч може да измине до 440 км с едно зареждане.

Уникално: Вижте как електрически Smart тегли три мощни пикапа ВИДЕО

В зависимост от мощността на зарядното устройство зареждането на батериите от 10 до 80% отнема от 30 минути до 3,5 часа.

Платформата SEA позволява различни варианти, използващи от един до три задвижващи агрегата, така че е възможно кросоувърът да има и други модификации в бъдеще.

Не е за вярване: Шофьор със Smart избяга от полицейска гонитба ВИДЕО

Списъкът с оборудване на кросоувъра включва 12,8-инчово цифров приборен панел, 9,2-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система, прожекционен екран, система за контрол на слепите зони, адаптивен круиз контрол, автоматични фарове и други усъвършенствани електронни "асистенти".

Производството на Smart #1 ще започне в Китай в началото на 2023 г. Автомобилите ще се продават в азиатските страни, както и в Европа. Цените на новата кола ще бъдат обявени по-късно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ