Основен конкурент на Tesla дава откачени отстъпки за своите електромобили

  • 28.03.2024 8:59 /
  • 6678 /
  • 0
Основен конкурент на Tesla дава откачени отстъпки за своите електромобили

Новият нискобюджетен кросоувър Fisker Ocean, който е един от основните конкуренти на Tesla Model Y, навлезе наскоро на пазара. При това компанията вече въведе огромни отстъпки - цената на електромобила е поевтиня около два пъти.

Това е първият електромобил на автомобилния производител, който е базиран в САЩ, и се смята за опасен конкурент на Tesla. Според Motor1 цената на Fisker Ocean през 2024 г. вече е 24 999 долара за базовата версия.

В същото време пробегът на Fisker Ocean е почти 600 км. Това е най-евтиният електромобил в САЩ в момента.

Огромните отстъпки на Fisker обаче могат да се считат за отчаян ход. Компанията изпитва финансови затруднения и се опасява от фалит. Преговорите с потенциалните партньори все още не са дали резултат. Екстремните намаления на цените са опит за увеличаване на продажбите.

Моделът и преди е привличал вниманието на потенциалните продавачи. Беше съобщено, че много дилъри искат да започнат да продават автомобили Fisker.

Наскоро компанията обяви намерението си да разшири търговската си мрежа както чрез директни продажби между производителя и клиентите (например чрез уебсайт), така и чрез споразумения с дилъри.

След това над 100 дилъри проявиха интерес към сътрудничество.

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ