Нова класация посочи най-добрите електромобили за 2024 година

  • 06.05.2024 9:49 /
  • 3981 /
  • 0
Нова класация посочи най-добрите електромобили за 2024 година

Тъй като целият свят се стреми към устойчивост и ефективно използване на ресурсите, пазарът на електрически превозни средства се разраства бързо. Всяка година се появяват нови марки и интересни модели, които удивляват с представянето си.

Въпреки това, с толкова много възможности за избор, за хората става все по-трудно да изберат електрическа кола, която да отговаря на техните нужди. Затова ви предлагаме да се запознаете с рейтинга от Microsoft Start .

1. Volkswagen ID Buzz

Комбинирайки практичността на MPV с комфорта и финеса на премиум SUV, Volkswagen ID Buzz е брилянтен универсален електрически автомобил.

Има класически ретро дизайн, осигурява прецизно управление и може лесно да побере не само петима възрастни, но и голямо количество техен багаж.

2. Tesla Model 3

Семейният седан на Tesla е едно от най-добрите електрически превозни средства, които можете да закупите днес.

Автомобилът се откроява значително сред своите конкуренти поради атрактивната си цена. Освен това получавате достъп до Supercharger на Tesla, който е полезен при пътуване на дълги разстояния.

3. Cupra Born

Въпреки че споделя електрическа платформа и някои други прилики с Volkswagen ID 3, хечбекът Born е по-привлекателен и забавен електрически автомобил за шофиране.

Cupra Born впечатлява със своя размер, пространство, цена и се откроява, защото ви позволява да се насладите истински на скоростта.

4. Kia EV9

Kia EV9 е един от най-добрите електрически SUV в продажба благодарение на добрия си пробег, прилична ефективност и отличен интериор.

Колата предлага много пространство както за водача, така и за пътниците на задната седалка. Дори и да повдигнете третия ред седалки, пак имате 333 литра багажно пространство.

5. Porsche Taycan

Ако търсите мощна и производителна електрическа кола, Porsche Taycan е моделът, който трябва да обмислите. Предлага се в каросерия седан и комби.

Благодарение на ниския си център на тежестта и изключителното управление, Taycan е много пъргав и има добро сцепление в завои.

6. Kia EV6

Електрическият SUV на корейската марка е по-приятен за шофиране и има по-стилен интериор от технически сродния Hyundai Ioniq 5.

Въпреки че EV6 не се вози толкова добре, колкото някои от своите конкуренти, той има отлично управление, което го кара да се чувства страхотно в завоите.

7. Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 е модел със задно задвижване с добър пробег и отлична пикова скорост на зареждане, което ви позволява да допълвате до 80% заряд само за 20 минути.

Отвъд своя обхват и производителност при зареждане, Ioniq 5 предлага много пространство вътре, с много място за краката. Багажникът може да побере седем ръчни куфара, въпреки че Tesla Model Y и Volkswagen ID 4 са по-просторни.

8.MG 4

MG 4 EV е фантастичен електрически хечбек, който предлага страхотна стойност за парите.

Дори базовото SE оборудване е заредено с полезен комплект, като адаптивен круиз контрол и задни сензори за паркиране. По-скъпите съперници като Cupra Born и Renault Megane E-Tech обаче са по-тихи от MG 4, предлагат по-изтънчено шофиране и имат по-хубав интериор.

9. BMW i4

Електрическият седан на немската марка наскоро беше обновен с изискан интериор. Той получи нови технологии и по-дълъг запас от мощност.

i4 се чувства страхотно при дълги пътувания, като е удобен на магистрала и много тих при високи скорости. Заслужава обаче да се отбележи, че Model 3 идва с по-добра мрежа за зареждане, което прави пътуването по магистралата по-лесно.

10. Hyundai Kona Electric

Ако търсите електрически кросоувър с футуристична визия, просторен интериор и солиден пробег, Kona Electric е добър избор.

Шофирането на Kona е удобно и лесно. Получавате пълен контрол върху регенеративната спирачна система на автомобила и има няколко режима на шофиране, от които да избирате.

КОМЕНТИРАЙ