На селяни им писна от неправилно паркирали къмпингари и се разправиха с тях по жесток начин

  • 06.09.2021 8:58 /
  • 13525 /
  • 0
На селяни им писна от неправилно паркирали къмпингари и се разправиха с тях по жесток начин

Измъчените жители на графство Съфолк в Източна Англия, които живеят близо до курортно градче, започнаха война срещу летовниците, изкопавайки траншеи, за да затруднят паркирането на кемпъри и леки автомобили. 

Те искат да принудят автомобилните туристи да паркират само на официалните паркинги, а не покрай пътищата в селото им. 

Изкуствените канавки са създадени по страните на улицата "Шингл стрийт", близо до крайбрежието на Съфолк. 

В малкото крайморско селце има само няколко къщи, но местата там са живописни и туристите с колите си са организирали истинско преселение, съпроводено с шум, пиене на горещи напитки и остатъците от тях, и най-вече планини от боклуци. 

Това се случва въпреки поставените покрай пътя многобройни значи, които предупреждават, че това е частна земя, в която "е забранено паркирането през нощта или къмпингуването". 

Жители деревни вырыли траншеи, чтобы помешать парковаться автотуристам

Местен жител каза за Daily Mail, че планът за "самоделните канавки" е бил разработен от съвета на местните жители, като в началото на лятото те задружно изкопали каналите. 

Изкопаните "траншеи" са дълбоки 60 сантиметра, но вече са обрасли с диви цветя и храсти. Всичко изглежда доста нескопосано. 

Джеймс Малиндър, член на кабинета на министрите на Източен Съфолк по въпросите на околната среда, призова туристите да бъдат по-отговорни. Той е съгласен че твърде големият брой пристигащи коли създава неудобства на местните жители, разрушава дивата природа и нанася щети на биоразнообразието. 

Жители деревни вырыли траншеи, чтобы помешать парковаться автотуристам

Там тоалетни няма, както липсва и съответната за туристите инфраструктура. Но от друга страна, на местните жители не им е било давано разрешение за провеждането на такива работи и властите ги молят занапред да н правят нищо подобно. Докато обаче местната тежка бюрократична машина "скърца", местните се радват, че са успели бързо да решат своя проблем и, както изглежда, са доста доволни от резултата. 

Те си спомнят, че най-тежка е била ситуацията миналата година, по време на първия локдаун в страната. Пътищата в местността са стари и тесни и когато стане катастрофа, заради многото паркирали автомобили, пътят им до дома може да отнеме до 40 минути. 

Тази година обаче подобни проблеми няма. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ