Lexus спусна на вода и показа на ВИДЕО разкошната си серийна яхта

  • 27.09.2019 9:20 /
  • 5691 /
  • 0
Lexus спусна на вода и показа на ВИДЕО разкошната си серийна яхта

20-метровата лодка е образец за новата интерпретация на философията на дизайна на Lexus. Без излишна скромност от компанията наричат LY 650 „невероятен олицетворение на разкоша.“

Със серийното производство на яхтите Lexus LY 650 ще се занимава с американската корабостроителница Marquis Yachts. Дизайнът на плавателния съд е разработен от Lexus, съвместно с италианското студио Nuvolari Lenard, както и специалистите на автопроизводителя отговарят за техническото оборудване и декорацията на яхтата.

Toyota е адаптирала своята производствена система с паралелно инженерство, по-кратки срокове на производство и постоянен контрол на качеството за производството на яхти. Това е дало възможност да се създаде продукт с безпрецедентно внимание към детайла, който съответства на традиционните японски представи за чувственост и гостоприемство - "омотенаси".

Като в "Бързи и яростни": Чуйте рева на двигателя и вижте зашеметяващия дрифт на Lexus LC 500 в многоетажен паркинг (ВИДЕО)

Стремителният и елегантен корпус на яхтата е изработен от композитен материал: полимер, подсилен със стъкло и въглеродни влакна. На борда на луксозната 65-метрова лодка има три каюти, всяка със собствен душ и спални места за шест души. В отделението на палубата има два капитански стола и два дивана.

Lexus LY 650 се задвижва от два двигателя Volvo Penta IPS. Мощността на всеки е 1050, 1250 или 1350 конски сили, в зависимост от избраната конфигурация. Резервоарите за гориво могат да бъдат запълнени с 4012 литра дизел, обемът на резервоара за прясна вода е 852 литра.

Lexus пуска изключително красив кабриолет (СНИМКИ)

Можете да контролирате основните системи на яхтата и да получавате информация за състоянието им от разстояние с помощта на комуникационната система LY-Link, а като опция клиентите могат да поръчат аудио система Mark Levinson със съраунд звук.

Цената на яхтата на Lexus ще бъде разкрито едновременно с публичната й премиера, която ще се състои в края на октомври на международното изложение за яхти във Форт-Лодърдейл, щата Флорида в САЩ. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ