Култова кола бе открита в хамбар, заключена за 30 години ВИДЕО

  • 15.10.2021 11:50 /
  • 19389 /
  • 0
Култова кола бе открита в хамбар, заключена за 30 години ВИДЕО

В своя канал в YouTube британецът Джони Смит разказва за рядко Lamborghini Espada, намерено в каменен хамбар в селска местност близо до Кендъл.

Собственикът на страхотната кола я е оставил там преди около 30 години и оттогава не се е връщал, за да си я прибере

Вероятно автомобилът никога нямаше да бъде открит, ако не беше един мъж, натоварен със задачата да изхвърли голяма купчина метал, която лежала в навеса на имението и заемала място.

За негова изненада там открива и Lamborghini Espada с десен волан: произведени са само 130 такива автомобила.

Според информацията този Espada е бил докаран в имението за съхранение от собственика, но няколко месеца по-късно той е изчезнал. Никой не дошъл да вземе колата, затова тя така и останала в хамбара.

След доста работа, за да се стигне до входа на плевнята, водещият на канала най-накрая успява да се доближи на една ръка разстояние от Espada. Автомобилът е наистина доста добре запазен, като се имат предвид условията, в които е бил през всичките тези тридесет години. Под капака е открит оригиналният 3,9-литров V12 двигател в цялостен вид.

Продадоха уникалното Lamborghini на рок легендата Род Стюарт СНИМКИ

Автомобилът е бил изнесен навън, което дава възможност той да бъде разгледан много по-добре. Изненадващо, но щетите от гризачите са минимални. Късмет? Не съвсем. По стъклото са открити изпражнения на сова, която вероятно е разгонвала мишките в района.

Историята на уникалния седан Lamborghini, за който никой не знаеше СНИМКИ

Колата Lamborghini Espada, намерена в хамбара, ще бъде продадена на търг. По-нататъшната му съдба е неизвестна, но ни се иска да вярваме, че автомобилът ще бъде възстановен в перфектно състояние и ще бъде грижливо съхранен в някоя частна колекция.

Ето как е изглеждал Lamborghini Espada през 70-те години на миналия век:

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ