Колко автомобила са произведени в завода на Porsche в Лайпциг за цялата му история

  • 07.12.2023 9:52 /
  • 2120 /
  • 0
Колко автомобила са произведени в завода на Porsche в Лайпциг за цялата му история

Новото Porsche Panamera е двумилионният автомобил, произведен в Лайпциг. Толкова автомобила е произвел заводът на Porsche в Лайпциг, който работи от 2002 г. насам.

Първоначално Cayenne се сглобява в завода, без заваряването и боядисването - тези процеси са били организирани в завода на Volkswagen в Словакия.

Преди седем години обаче заводът в Лайпциг поема пълния производствен цикъл с пускането на модела Panamera, а сега там се сглобяват три модела: Cayenne, Panamera и Macan.

През изминалите дни от конвейера слезе двумилионният автомобил, това бе новото поколение Panamera, съобщава пресслужбата на Porsche.

Става дума за Panamera Turbo E-Hybrid в Madeira Gold Metallic за клиент от Дубай.

Началната цена на такъв автомобил е 192 500 евро. Толкова ще струва хибридна Panamera с 4,0-литров V8 двигател с турбокомпресор с мощност от 519 конски сили и електромотор с мощност от 191 конски сили, интегриран с осемстепенен PDK "робот".

Общата мощност на агрегатите е 680 конски сили, а капацитетът на батерията е 25,9 киловатчаса. Само на ток хибридът изминава до 91 километра.

Panamera смени поколенията в края на ноември тази година. В допълнение към Turbo E-Hybrid, семейството включи Panamera със задно задвижване и Panamera 4 със задвижване на всички колела с бензинов 2,9-литров турбодвигател с мощност 353 к.с., версии с V6 двигатели (налични по-късно и достъпни само на избрани пазари) и три все още непредставени E-Hybrid хибрида.

Що се отнася до завода в Лайпциг, сега в него работят над 4 души от Саксония. Преди няколко години с подкрепата на Ericsson компанията беше свързана с 5G мрежата: широколентовата мрежа използва нетърговски честоти и чрез нея се осъществява управлението на роботите в завода.

Основните производствени мощности на Porsche се намират в Цуфенхаузен в югозападна част на Германия.

 

КОМЕНТИРАЙ