Колекционер две години води преговори за автосъкровища в хамбар СНИМКИ

  • 31.03.2020 8:36 /
  • 11476 /
  • 1
Колекционер две години води преговори за автосъкровища в хамбар СНИМКИ

Денис Колинс издирва хубави автомобили, защото ги колекционира вече над три десетилетия. В това направление той има доста сериозни успехи.

Веднъж той научил за разположен в Сент Луис хамбар, където имало някакви стари автомобили, след което той се свързал със собственика.

Последвал двегодишен преговорен процес, но в резултат се стигнало до сделката, която Денис искал.

С това той показал, че ако искате да издирвате стари автомобили в САЩ, то категорично ще трябва да се сдобиете с доста търпение.

Интересна находка

Първият автомобил, който Колинс преследвал, се оказал Porsche 912 от 1966 година, Колинс не крие, че се е надявал на 1965 година на производство, защото през нея били произведени първите екземпляри.

Въпреки това, находката е доста добра. Вътре има три датчика, разположени все още в приборния панел, макар, че воланът MIA, и цилиндърът на таблото с приборите са малко повредени. А, и подът под краката на шофьора го няма. затова автомобилът ще иска сериозна реставрация.

Още по-учудващото е, че "Порше 912" не е било регистрирано от 1976 година.

Колинс предполага, че то е било скрито заради проблемите с корозията, а гигантската дупка по краката на шофьора го доказва.

Също доста впечатляваща е и другата кола Porsche 912 LWB от 1969 година. Външният ѝ вид обаче е още по-зле, макар и червеният интериор да не изглежда толкова лошо.

С добро почистване и малко ремонти на обвивката, вероятно, всичко ще изглежда превъзходно.

Плюс, на приборния панел има пет датчика, показващи, че автомобилът е бил в добро състояние.

Някои хора с десетилетия са игнорирали Porsche 912, но в последно време ситуацията се променя.

През 60-те години на миналия век 912 е бил доста популярен автомобил, продавал се е два пъти повече от 911. Естествено, дефицитът е фактор, когато става дума за колекциониране, затова 911 от 60-те години струва доста повече.

Въпреки това двата автомобила са чудесни находки, отчитайки, че всеки един модел на Porsche става все по-труден за откриване.

Съхранението обаче си е взело своето, автомобилите са покрити с плесен, видима по панелите на вратите и воланите. Но при един експертен поглед и готовност да се положи известен труд тези автомобили са проекти с изключителен потенциал.

Някои от старите автомобили и до сега пазят своите тайни, независимо, че Денис разбира много от този тип коли. Ще бъде интересно да се види как точно тези два екземпляра ще бъдат реставрирани и за колко ще се продадат.

В резултат на сделката Денис ще получи целия набор от детайли, включително двигател на 911, два двигателя за 912 и няколко джанти. Като цяло, добър урок за онези, които искат да вложат много работ в своето хоби.

Хобито на Денис

Повечето колекционери на автомобили се гордеят със своите колекции, които са натрупвали в течение на редица години.

Обикновено това са колекции, които растат с всяка изминала година с добавянето на нови и нови съкровища, като цената на колите в нея пада много рядко.

 

От друга страна Денис Колинс е най-известен със своите осем участия в епизодите на Fast N 'Loud през 2013, 2014 и 2017 година. Той събира автомобили вече редица години подред, но не да ги запази за себе си, а да ги реставрира и продаде на добра цена.

При това той е собственик на много уникални автомобили, повечето от които са негови лични предпочитания.

Въпреки това, колекцията му е динамична, постоянно се добавят нови автомобили, а реставрираните се продават.

Заключение

"Хамбарната находка" в наши дни се е превърнала в модерна дума, но днес това не са само думи. Всички мечтаем да се натъкнем на изоставен автомобил и да го купим за жълти стотинки: но представете си, че се натъкнете точно на онази кола, за която вие сте си мечтали цял живот.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • http://coronavirus.eti.pw
    01.04.2020 16:39
    http://coronavirus.eti.pw